Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για έξι βομβιστικές επιθέσεις στη Συρία

19:35 5/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ευθύνη για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε περιοχές της Συρίας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 48 νεκρούς, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε το πρακτορείο Amaq, προπαγανδιστικό όργανο της οργάνωσης.

Όπως τονίζει το πρακτορείο, τζιχαντιστές της οργάνωσης ήταν υπεύθυνοι για «μια σειρά ταυτόχρονων επιθέσεων» σε περιοχές που ελέγχονται από κυβερνητικές δυνάμεις, είτε από κούρδους πολιτοφύλακες στη Δαμασκό, την Ταρτούς (παράκτια επαρχία), την Χομς (στα κεντρικά της χώρας) και την Χάσακα (στα βορειοανατολικά).

Οι επιθέσεις είχαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 48 νεκρούς, σύμφωνα

με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, έξι από τα οχτώ θύματα ήταν μέλη της κουρδικής δύναμης ασφαλείας, γνωστής ως Ασαγίς.

Μια άλλη έκρηξη σημειώθηκε σε έναν δρόμο στα δυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας τρεις, ανέφερε το πρακτορείο. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς.

Το Παρατηρητήριο επίσης ανέφερε ότι μια βομβιστική επίθεση σημειώθηκε επίσης στην πόλη Καμισλί, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς. Το Amaq υποστήριξε ότι επτά μέλη των κουρδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση.

Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα