Το Γαλλικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επενδύει στη μεγαλύτερη γαλλική πλατφόρμα crowdfunding

11:44 5/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Γαλλικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (La Banque Postale) ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την αγορά της μεγαλύτερης πλατφόρμας crowdfunding της Γαλλίας, το ΚissKissBankBank.

Στην επίσημη ανακοίνωση του, το Ταμιευτήριο δηλώνει ότι η εξαγορά, το ποσό της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, αποτελεί ευκαιρία «να επεκτείνει την προσφορά των προϊόντων και των υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών των πελατών της μέσω νέων τραπεζικών

πρακτικών…Βλέπουμε την εμφάνιση ενός ανοικτού τραπεζικού οικοσυστήματος με νέους φορείς που σχεδιάζουν εναλλακτικές προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών για την κάλυψη νέων καταναλωτικών προτύπων».

Το KissKissBankBank & Co που ιδρύθηκε το 2009, σήμερα περιλαμβάνει τρεις crowdfunding πλατφόρμες, το KissKissBankBank, το Hellomerci που απευθύνεται σε ιδιώτες και το Lendopolis στις επιχειρήσεις, έχει 1,3 εκατομμύρια μέλη τα οποία έχουν χρηματοδοτήσει περίπου 27.000 πρότζεκτ, για συνολικά πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με την αγορά, το ΚissKissBankBank δήλωσε πως η δύναμη του δικτύου του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου θα επιταχύνει το εκπαιδευτικό του έργο και θα το βοηθήσει να επιτύχει τους στόχους του. Παράλληλα όμως, θα διατηρήσει την αυτονομία του, το εναλλακτικό όραμά του και τις καινοτόμες λύσεις του.

ΠΗΓΗ :

Keywords
Τυχαία Θέματα