Το ερωτικό θρίλερ του Άνταμ Σάιντλ “Φοβάσαι;” στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

12:37 17/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη σκηνοθετική υπογραφή της Έλενας Καρακούλη παρουσιάζεται, από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης, το ερωτικό θρίλερ του Άνταμ Σάιντλ “Φοβάσαι;”, με πρωταγωνιστές τους Νίκο Ψαρρά, Αλεξία Καλτσίκη και Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη.

«“Ούρλιαξε!” To έργο ξεκινά με μια προστακτική: Ο θύτης απέναντι στο θύμα του. Τη βία της πρώτης συνάντησης διαδέχεται μια εξίσου επικίνδυνη συνθήκη: Αυτή της συμβίωσης. Θύτης και θύμα αποφασίζουν να ζήσουν μια «κανονική» ζωή, να αφήσουν στην άκρη τα μαχαίρια και να στρώσουν μαζί το τραπέζι. Το ερώτημα είναι πόσο «κανονική» μπορεί να είναι η ζωή τους, τι σημαίνει κανονικότητα και ποιος την ορίζει.

Στο «Φοβάσαι;» είδαμε ένα παιχνίδι λεπτών ισορροπιών και αποχρώσεων. Ανακαλύψαμε δύο πλάσματα φοβισμένα, άπειρα που προσπαθούν να κρύψουν τη συναισθηματική τους αναπηρία, να επικοινωνήσουν και να χτίσουν μια κοινή ζωή. Ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις αλλά με διαφορετικές προσδοκίες. Παρά την ακραία συνθήκη (ένας δολοφόνος και το θύμα της απαγωγής) οι καταστάσεις αλλά και η σχέση τους είναι απόλυτα οικείες και ως τέτοιες τις αντιμετωπίσαμε. Μετά το θρίλερ της απαγωγής και του εγκλεισμού ακολουθεί ένα δεύτερο θρίλερ, αυτό της καθημερινότητας.

Η δομή του έργου είναι κινηματογραφική, οι σκηνές εναλλάσσονται με ρυθμούς ονείρου. Οι ήρωες επιζητούν μια συμπυκνωμένη εμπειρία ζωής και τη βιώνουν ακραία, χωρίς διακυμάνσεις. Απόλυτα και κυριολεκτικά εκτελούν όσα υποσχέθηκαν ο ένας στον άλλο. Και μέσα απ’ αυτή την εμπειρία της κοινής ζωής αλλάζουν, οδηγούνται σε ένα νέο -άγνωστο και για τους δυο- τοπίο», επισημαίνει η σκηνοθέτις της παράστασης, Έλενα Καρακούλη.

Έλενα Καρακούλη, Νίκος Ψαρράς

Το έργο

Ένας κατά συρροήν δολοφόνος απάγει μια γυναίκα που κάθεται αμέριμνη στο πάρκο. Τη ναρκώνει και τη μεταφέρει στο υπόγειο του σπιτιού του.

Θα γίνει η Νάνσυ το δωδέκατο θύμα του Μπιλ; Ή αυτή η βίαιη συνάντηση θα αλλάξει τη ζωή και των δύο;

Μέσα από συνεχείς ανατροπές, όπου καταλυτικό ρόλο αποκτά η απρόβλεπτη γειτόνισσα τους Τζόαν, η επιθυμία για ανθρώπινη επαφή και αγάπη αντιπαλεύει φόβους, τραύματα και ενοχές.

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία: Έλενα Καρακούλη

Σκηνικά-κοστούμια: Εύα Γουλάκου

Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος

Επιμέλεια κίνησης, βοηθός σκηνοθέτη: Φαίδρα Σούτου

Παίζουν: Νίκος Ψαρράς, Αλεξία Καλτσίκη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη

Νίκος Ψαρράς, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Αλεξία Καλτσίκη

INFO

ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ – ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ

Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, 2107223010

Ώρες λειτουργίας θεάτρου: Δευ-Παρ: 09.00-21.30, Σάβ-Κυρ: 10.30-21.30

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Από Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 έως Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Κάθε Τετάρτη 21.00, Παρασκευή 22.30, Σάββατο 19.00, Κυριακή 18.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

15€ κανονικό

13€ φοιτητικό

13€ νεανικό

13€ συνταξιούχοι

10€ με κάρτα ανεργίας

Keywords
Τυχαία Θέματα