Το Εργατικό Κέντρο στην κινητοποίηση εμπόρων – εμποροϋπαλλήλων

17:51 5/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Απόφαση στήριξης της απεργίας των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή 7 Μαΐου και συμμετοχής στην κοινή συγκέντρωση εμποροϋπαλλήλων-εμπόρων στις, 10.30 π.μ, την ίδια ημέρα, στην γωνία Φιλελλήνων και Πανός, έλαβε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Παράλληλα η διοίκηση του ΕΚΛ αποφάσισε να πάρει μέρος στην πορεία ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, την Κυριακή 7 Μαΐου,

στις 6 μ.μ, από το λόφο του Μεζούρλου προς την Πλατεία Ταχυδρομείου.

Επίσης απευθύνεται κάλεσμα σε όλα τα Δ.Σ των σωματείων να οργανώσουν την προετοιμασία και την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 17 Μαΐου και της απεργιακής συγκέντρωσής στις 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία, με συνεδριάσεις Δ.Σ, Γ.Σ, συσκέψεις, περιοδείες-συζητήσεις στους τόπους δουλειάς.
Την Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ, το ΕΚΝΛ, διοργανώνεται σύσκεψη όλων των Δ.Σ των σωματείων στην αίθουσα Γ.Σ.
Την Παρασκευή 19 Μαΐου η Διοίκηση του ΕΚΛ, διοργανώνει έξω από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, συγκέντρωση αλληλεγγύης σε 2 συνδικαλιστές (πρόεδρος ΕΚΝΛ και Αντιπρόεδρος Σωματείου Ιδ. Κλινικών και 8 εργαζόμενοι από την ΑΡΩΓΗ), που δικάζονται από την εργοδοσία για την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Θα ξεκινήσει επίσης μια σειρά παρεμβάσεις για την διεκδίκηση λύσεων για τα προβλήματα των προσφύγων-μεταναστών, που ζουν στον καταυλισμό της Μάνδρας (πρόβλημα ποιότητας νερού, μη επαρκούς επιδότησης για διατροφή, καθαριότητα, συγκοινωνίας και υγείας).
Τέλος αποφασίστηκε να ξεκινήσουν διαλέξεις και μαθήματα για την επιμόρφωση των συνδικαλιστών. (Ξεκινούν μέσα στον Μάη – 23/5, ώρα 8 μ.μ, για την λειτουργία των σωματείων και στις 30 Μάη, ώρα 8 μ.μ, για την ιστορία του σ.κ.)

Keywords
Τυχαία Θέματα