Το Έκτο Πάτωμα» από την ομάδα Ρεπεράζ στο θέατρο «Εμπρός»

09:29 23/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η παράσταση «θρύλος» το Έκτο Πάτωμα, του Αλφρέντ Ζερί, σε μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, η οποία σημείωσε τρομερή επιτυχία την περίοδο 1991 – 1992, ζωντανεύει ξανά από την Θεατρική Ομάδα ΡΕΠΕΡΑΖ, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, το Σάββατο 25/6 στις 9μμ.

Παρόλο που το έργο τοποθετείται στη δεκαετία του ’30, θα μπορούσε να εξελίσσεται και σε κάποια συνοικία της Αθήνας. Την δεκαετία του ’30 οι ένοικοι

μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι, ζουν χτυπημένοι από την κρίση. Η καθημερινότητα των ενοίκων του Έκτου Πατώματος, ξεδιπλώνεται μέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τους ατελείωτους καυγάδες, τα συνεχή περιστατικά, αλλά και τα όνειρα που κάνει ο καθένας για την ζωή του.

Ένα έργο έτοιμο να παρασύρει με τις μουσικές και τους χαρακτήρες του. Ο ονειροπόλος, φαντασμένος καλλιτέχνης Μαξ Λεσκαλιέ. Η κουτσομπόλα γυναίκα του Ζερμαίν μαζί με την φίλη της, την Μπέρτ ή Σουλτάνα, που μαζί κρυφακούν και παρακολουθούν τα πάντα στον όροφο. Η αδίστακτη ιδιοκτήτρια Κα Μαρέ, που κυνηγάει με το «σκουπόξυλο» τους ενοικιαστές της.

Ο διανοούμενος λογοτέχνης Οσπώ και η κόρη του Εντβίζ, η οποία ερωτεύεται τον καινούργιο ενοικιαστή. Ο καινούργιος ενοικιαστής, Ζονβάλ, μυστήριος και εμφανίσιμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα