Παραχωρεί εκτάσεις για το αεροδρόμιο

09:29 23/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετική είναι κατ’ αρχήν η απάντηση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, για την παραχώρηση εκτάσεων της πρώην 126 Σμηναρχίας Μάχης, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρηθούν για να λάβει χώρα η παραχώρηση.

Αυτό έγινε γνωστό στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε

χθες στο δημαρχείο Ηρακλείου, υπό την προεδρία του δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού, στην οποία μετείχαν, οι αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και Πολεοδομίας Γιάννης Ρασούλης, ο σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Ζησιμάτος και ο εκπρόσωπος του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, Υποστράτηγος, Γιώργος Σταθιάς.
Επίσης συζητήθηκε το αίτημα του Δήμου για διέλευση της λεωφόρου Ικάρου, μέσω των εγκαταστάσεων της ΣΕΑΠ και της πρώην ΜΟΜΑ, στο οποίο δεν εδόθη μέχρι σήμερα απάντηση από τους αρμόδιους φορείς. Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα της αξιοποίησης του πρώην Στρατοπέδου Μπετεινάκη.
Από το Νοέμβριο του 2015 ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, είχαν επισκεφθεί και ζητήσει από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, την παραχώρηση των αναγκαίων εδαφικών εκτάσεων για την λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης».

Keywords
Τυχαία Θέματα