Το αύριο του Ελληνικού μπάσκετ στις Σέρρες

00:37 20/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι αθλητές που θα φορέσουν τη φανέλα της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων τα επόμενα χρόνια, οι αθλητές που αποτελούν το αύριο του Ελληνικού μπάσκετ, οι διάδοχοι του Γκάλη, του Σπανούλη και του Διαμαντίδη θα βρίσκονται για τέσσερις μέρες στις Σέρρες.

Το κλειστό γυμναστήριο Σερρών θα «πλημμυρίσει» από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου από το ταλέντο 13χρονων πανύψηλων παιδιών από ολόκληρη την Ελλάδα που θα πάρουν μέρος

στο τουρνουά «Πέτρος Καπαγέρωφ». Ένα τουρνουά που διοργανώνει κάθε χρόνο αυτήν την περίοδο η Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης και με πρωτοβουλία και συνδρομή του συλλόγου των Ικάρων θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πόλη των Σερρών.

Από τουρνουά «Πέτρος Καπαγέρωφ»

Ο πρόεδρος του αναπτυξιακού προγράμματος της Ε.Ο.Κ. Γιάννης Κοντραφούρης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών: «Είναι η κορυφαία εκδήλωση του αναπτυξιακού προγράμματος της Ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης ξεκινώντας από το 1982 και φτάνοντας στο 2017. Είναι το τουρνουά Χριστουγέννων Παίδων, διεξάγεται κάθε χρόνο 26 με 30 Δεκεμβρίου και επιλέγουμε κατά τεκμήριο τα καλύτερα παιδιά στις ηλικίες δύο χρόνια μετά την καταληκτική ημερομηνία των παίδων. Δηλαδή, φέτος θα συμμετέχουν αθλητές γεννημένοι το 2004 και το 2005 με καταληκτική ημερομηνία στα πρωταθλήματα παίδων το 2002. Κατά τεκμήριο θα είναι τα καλύτερα παιδιά σε αυτήν την ηλικία και φυσικά θα υπάρχει κι ένα ύψος με το οποίο προσδιορίζουμε τους αθλητές, λέμε δηλαδή ότι τα παιδιά που συμμετέχουν θα είναι από 1,80 και πάνω, ακριβώς για να δώσουμε την αίσθηση του μπάσκετ που πρέπει, όχι πως αποκλείουμε τα παιδιά που έχουν μικρότερη ανάπτυξη αλλά αυτή τη στιγμή οι επιλογές είναι 1,80 και πάνω. Πιστεύουμε ότι είναι τα καλύτερα παιδιά με επιλογή των περιφερειακών προπονητών των Ενώσεων».

Ο πρόεδρος του αναπτυξιακού προγράμματος της Ε.Ο.Κ. Γιάννης Κοντραφούρης ευχαρίστησε τον πρόεδρο των Ικάρων Άρη Αθανασιάδη που πήρε την πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί το τουρνουά στις Σέρρες

Για την επιλογή της πόλης των Σερρών από την ομοσπονδία ο κ. Κοντραφούρης είπε: «Υπάρχει μια συνεργασία γενικότερη, υπάρχει η ανάπτυξη στην πόλη των Σερρών, υπάρχει το ενδιαφέρον των ανθρώπων και φυσικά ήταν μια πρόταση από τους Ικάρους Σερρών να διεξαχθεί φέτος το τουρνουά στις Σέρρες. Το συζητήσαμε με την ΕΚΑΣΑΜΑΘ και με την επιτροπή ανάπτυξης στην ομοσπονδία και με τη συνδρομή και του Δήμου Σερρών είπαμε ότι φέτος οι Σέρρες θα φιλοξενήσουν αυτήν την κορυφαία εκδήλωση του αναπτυξιακού προγράμματος και πιστεύουμε το αποτέλεσμα να μας δικαιώσει. Να ευχαριστήσω τον Άρη Αθανασιάδη αλλά και τα άλλα σωματεία αλλά και τον Δήμο για την συνδρομή τους και να υποσχεθούμε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας για να φέρουμε περισσότερες και μεγαλύτερες εκδηλώσεις μπάσκετ στις Σέρρες».

Το κλειστό γυμναστήριο Σερρών θα «πλημμυρίσει» από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου από το ταλέντο 13χρονων πανύψηλων παιδιών από ολόκληρη την Ελλάδα

Επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος της ΕΟΚ είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης το 1987 Κώστας Πολίτης που είναι τεχνικός υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος και θα βρίσκεται στις Σέρρες με τους ομοσπονδιακούς προπονητές της Παμπαίδων και της Παίδων, τον Χρήστο Σγουρίτσα, τον Θόδωρο Αστεριάδη, τον Γιώργο Δοξάκη και τον Νίκο Τούφα οι οποίοι θα πλαισιώνονται από τους δύο προπονητές της ΕΚΑΣΑΜΑΘ που είναι ο Βαγγέλης Σαμαράς από τις Σέρρες και ο Καλφόπουλος από την Καβάλα.

Επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος της ΕΟΚ είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης το 1987 Κώστας Πολίτης που είναι τεχνικός υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος και θα βρίσκεται στις Σέρρες

Τα εξήντα παιδιά που θα συμμετέχουν θα μοιραστούν σε πέντε ομάδες από όλη την Ελλάδα ενώ θα πάρει μέρος στο τουρνουά και μια ομάδα με παίδες και παμπαίδες από τις Σέρρες. Οι αθλητές θα φτάσουν στις Σέρρες στις 26 και θα αναχωρήσουν για τις πόλεις τους στις 30 Δεκεμβρίου. Πρώτη προπόνηση θα γίνει στις 27 Δεκεμβρίου, από την επόμενη μέρα θα ξεκινήσουν οι αγώνες πρωί και απόγευμα ενώ η τελετή λήξης του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στις 29 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα