Τίτλοι Περιφέρειας 5-8-16 (audio)

14:48 5/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις της περιφέρειας σε τίτλους.

Καβάλα

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας υπογράφουν ομοσπονδίες, συνδικάτα και σωματεία της χώρας. Εκφράζουν την απόλυτη στήριξη στον δίκαιο, όπως τον χαρακτηρίζουν, αγώνα τους.

Πύργος

Ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών παραπέμπονται τέσσερις πρώην αντιδήμαρχοι Πύργου, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος με τα δεματοποιημένα σκουπίδια στη θέση

Ποτόκι.

Βόλος

«Όχι» στα απόβλητα ιδιωτικής εταιρείας από την Τρίπολη αλλά και έτερης από τη Μαγνησία, αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία και σε κλίμα έντασης το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Ηράκλειο

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ, έξω από το ξενοδοχείο Αστόρια. Το σημείο αποκλείστηκε μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης που επιτεύχθηκε αργά το βράδυ, και είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα το κέντρο της πόλης.

Καρδίτσα

Προσωρινό χαρακτήρα έχει η μη λειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην Καρδίτσα με διευρυμένο ωράριο, το οποίο σύντομα θα επανέλθει με την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, όπως απάντησε σε επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Βύρωνα Παππά, ο διευθυντής του Οργανισμού Νίκος Κόγιας.

Ζάκυνθος

Αίτημα στον δήμο Ζακύνθου να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης για αναπηρικά αυτοκίνητα σε δημόσια κτίρια και χώρους εκτός πόλης, κατέθεσε το τοπικό σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ».

Χανιά

Ένας 64χρονος έχασε τη ζωή του στην παραλία του Καβρού στον Αποκόρωνα Χανίων. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 64χρονο, όμως, όπως διαπιστώθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, ο άτυχος άντρας ήταν νεκρός.

Πάτρα

450 θέσεις στάθμευσης παρέχει δωρεάν ο Δήμος Ναυπακτίας σε επισκέπτες και πολίτες σε δέκα διαφορετικά σημεία της πόλης, δίνοντας ανάσα στο κυκλοφοριακό και βάζοντας τέλος στο διπλοπαρκάρισμα.

Ορεστιάδα

Στην Ορεστιάδα θα βρίσκεται στις 10 και 11 Αυγούστου ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Χρήστος Ρώσσιος, ενόψει της έναρξης της παραγωγικής περιόδου του εργοστασίου. Τις ίδιες ημερομηνίες αναμένεται και η εκταμίευση μίας ακόμα δόσης για την πληρωμή των τευτλοπαραγωγών.

Κομοτηνή

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης υπέγραψε την κατασκευή δύο νέων έργων. Πρόκειται για την κατασκευή της Γέφυρας του ποταμού Λίσου και προσβάσεων επί της επαρχιακής οδού
Πανεπιστημιούπολη-Γρατινή-Αρριανά και την αποκατάσταση βλαβών και εργασίες βελτίωσης της επαρχιακής οδού Νέο Καλλυντήριο-Οργάνη.

Κοζάνη

Μετά τη δωρεά ενός ασθενοφόρου και 45 ηλεκτροκίνητων κρεβατιών στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, τα αδέλφια Θόδωρος και Σοφία Καρυπίδη προχώρησαν σε μία ακόμη σημαντική δωρεά στην Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου.
Ιωάννινα

Τον Γύρο της Ευρώπης σε 23 μέρες φιλοδοξούν να κάνουν οι 200 αυτοκινητιστές -μαθητές και φοιτητές- που θα διανυκτερεύσουν το βράδυ της Δευτέρας στην Κυανή Ακτή της Πρέβεζας. Οι συμμετέχοντες στον πρώτο μηχανοκίνητο πολιτιστικό γύρο θα διανύσουν πάνω από 10.000 χιλιόμετρα «ανακαλύπτοντας» την Ευρώπη.

Καλαμάτα

Δύο σημαντικά μνημεία εγκαινιάζονται σήμερα και αύριο στη Μεσσηνία. Tο Ανδρομονάστηρο, κοντά στην Αρχαία Μεσσήνη σήμερα στις 7 μ.μ. και αύριο, στις 10 το πρωί, τα θυρανοίξια του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Νιόκαστρο της Πύλου.

Λάρισα

Ένα τριήμερο εκδηλώσεων ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή στα παράλια των Μεσαγγάλων. Σήμερα και αύριο οι ντόπιοι ψαράδες διοργανώνουν τη γιορτή ψαροκασέλας, ενώ την Κυριακή τη σκυτάλη παίρνουν τα καλλιστεία για τις μηχανές τσόπερ.

Σέρρες

Mε το Διεθνές Φεστιβάλ Λαογραφίας και τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από Αργεντινή, Σερβία και Βουλγαρία, ολοκληρώνονται την Κυριακή 7 Αυγούστου οι εκδηλώσεις « Γεφυρουδιανά 2016».

Τρίπολη

Αναζητώντας τον κρυμμένο θησαυρό, τα παιδιά των Λαγκαδίων, θα μάθουν την τοπική ιστορία της περιοχής τους και τα μυστικά της πέτρας και των μαστόρων της το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Αυγούστου.

Φλώρινα

Με Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας, «Πολιτιστικός Αύγουστος 2016». Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 8.30, με παραδοσιακούς χορούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα