Τίτλοι Περιφέρειας 2-9-2016 (audio)

17:38 2/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ζάκυνθος

Πάνω από 500 στρέμματα δασικής έκτασης έχει κάψει η -υπό εξέλιξη- μεγαλύτερη πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού στη Ζάκυνθο, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα μεταξύ των περιοχών Κοιλιωμένου και Λαγκαδακίων, και η οποία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οφείλεται σε εμπρησμό.

Καρδίτσα

Δεκάδες αντλήσεις νερού χρειάστηκε να κάνει χθες το απόγευμα

η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας εξαιτίας της φθινοπωρινής καταιγίδας που έπληξε κυρίως την πόλη της Καρδίτσας, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια. Συνέπεια της κακοκαιρίας ήταν και ο σοβαρός τραυματισμός ενός 28χρονου ποδοσφαιριστή από κεραυνό.

Ιωάννινα

Τα έργα που εκτελούνται στη σήραγγα της Κλόκοβας επισκέπτονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Η σήραγγα της Κλόκοβας αποτελεί τμήμα της Ιόνιας Οδού και είναι η μεγαλύτερη που κατασκευάζεται στον οδικό άξονα που ενώνει Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία.

Πύργος

Ευρεία σύσκεψη παραγόντων του τομέα της υγείας, με τη συμμετοχή βουλευτών, φορέων και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης συγκαλεί την ερχόμενη Τρίτη η Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου Ηλείας, για τα προβλήματα στον Πύργο που οδηγούν σε αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής.

Χανιά

Ακόμη μια παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στα Χανιά οι καθηγητές. Η ΕΛΜΕ ζητά την κατάργηση της εγκυκλίου που αφορά στις συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ, ενώ παράλληλα ζητά την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.

Ηράκλειο

Καθ’ όλα έτοιμη να διαχειριστεί τυχόν προβλήματα υγείας των προσφύγων που η κυβέρνηση επιθυμεί να φιλοξενηθούν στην Κρήτη, δηλώνει η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας του νησιού και ζητά να σταματήσει η προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου από ορισμένους κύκλους.

Καβάλα

Σαράντα λαμπαδηδρόμοι, εκ των οποίων οι πέντε πρόσφυγες που διαμένουν στην περιοχή, θα συμμετέχουν στην 14η πανελλήνια λαμπαδηδρομία των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Καβάλα.

Ρόδος

«Τεράστιο γεγονός για την Ευρώπη, τον αραβικό κόσμο, για τη χώρα μας», χαρακτήρισε τη Διάσκεψη για τη Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2016, ο επικεφαλής της Γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος ο οποίος βρίσκεται στη Ρόδο για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Θα λάβουν μέρος 6 υπουργοί εξωτερικών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 6 υπουργοί από Αραβικές χώρες.

Λάρισα

Συγκλονισμένη η κοινωνία της Λάρισας από την υπόθεση της 14χρονης που βίαζαν και εξέδιδαν σε ηλικιωμένους ένας 55χρονος και ένας 56χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για μαστροπεία, παράνομη κράτηση και βιασμό.

Ορεστιάδα

Αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών δομών στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμότειχου, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης, περιλαμβάνει η πρόταση-«πακέτο» για τους ποταμούς Έβρο και Στρυμόνα, που θα χρηματοδοτηθεί με 17 εκατομμύρια συνολικά από το πρόγραμμα «INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία».

Βόλος

Επετειακές εκδηλώσεις από σήμερα στη Ζαγορά για τα 100 χρόνια του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Κορυφώνονται την Κυριακή με την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη.

Τρίπολη

Περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για υλοποίηση στρατηγικών επιλογών σχετικά με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Κομοτηνή

250 είναι τα τεχνικά δελτία που κατατέθηκαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές από Ροδόπη και Ξάνθη στην Αναπτυξιακή Ροδόπης, στον πρωτογενή τομέα, για το πρόγραμμα LEADER.

Πάτρα

Ξεκινά σήμερα η 15η Αγροτική Έκθεση του Δήμου Ερυμάνθου, στο λιθόστρωτο του Παραδοσιακού Οικισμού της Χαλανδρίτσας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη και με τη συμμετοχή επιχειρήσεων από την αγορά εμπορίας αγροτικών μηχανημάτων, εφοδίων και γεωργικών εργαλείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα