Τίτλοι Περιφέρειας 2-8-16 (audio)

16:16 2/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους.

Καβάλα

58 νέες απολύσεις εργαζομένων δρομολογήθηκαν στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας. Στο μεταξύ, χθες, το Πρωτοδικείο της περιοχής ακύρωσε προσωρινά μία από τις πρώτες απολύσεις, κάνοντας δεκτό αίτημα του Σωματείου.

Βόλος

Την πλήρη διακοπή της λειτουργίας του τμήματος παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων στο εργοστάσιο της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου αποφάσισε η Ν. Λεβεντέρης Α.Ε.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία συνεχίζει την δραστηριότητά της στον τομέα της εμπορίας.

Κοζάνη

Τη θέση του οδηγού ασθενοφόρου αναγκάστηκε να πάρει χθες ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος, όταν χρειάστηκε να γίνει η διακομιδή ενός νεαρού που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο, καθώς ο ένας και μοναδικός οδηγός του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης έλειπε σε άδεια.

Σέρρες

Έως 10 Αυγούστου θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις ύψους 16.000.000 ευρώ για ζημιές του 2015, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Οργανισμού, Φάνης Κουρεμπές.

Ιωάννινα

Την αντίδραση των αιρετών της Ηπείρου προκαλεί η απόφαση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ιονίων Νήσων και Ηπείρου για τη μεταφορά 16.000 τόνων απορριμμάτων από τη Λευκάδα στους τρεις ΧΥΤΑ της Ηπείρου.

Κέρκυρα

Αποχώρησε το κλιμάκιο της περιφέρειας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη από τη Λευκίμμη, μετά τη φραστική επίθεση που δέχτηκε από κατοίκους οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην περιοχή.

Πάτρα

Τοποθετήθηκε χθες στον χώρο της Πλαζ στην Αγυιά και ξεκίνησε τη λειτουργία του ο μηχανισμός Seatrack για άτομα με αναπηρίες. Η λειτουργία της ράμπας στην Πλαζ, όπως και στην παραλία του Αγίου Βασιλείου, ήταν αίτημα των ΑμεΑ, το οποίο ικανοποίησε ο Δήμος Πατρέων, μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού.

Χανιά

Αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης έστειλαν οι Δήμοι Αποκορώνου και Σφακίων, ζητώντας τη δημιουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στις περιοχές τους, τονίζοντας την ανάγκη που έχει η περιοχή στον τομέα της εκπαίδευσης.

Τρίπολη

Ξεκίνησε και ολοκληρώνεται στις 12 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας από μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το κοινωνικό φροντιστήριο θα λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά φέτος.

Ρόδος

Καθησυχαστικές είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες όσον αφορά τα πολλά κρούσματα
γαστρεντερίτιδας που παρουσιάζονται τις τελευταίες μέρες στη Ρόδο. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρει πως σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ρόδου, διερευνά την πηγή προέλευσης των περιστατικών.

Λάρισα

Την αντιβακτηριδιακή δράση του μελιού από τον Όλυμπο για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων θα διερευνήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μετά από προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με την Περιφέρεια.

Καρδίτσα

Πράσινο σκουλήκι άρχισε να εμφανίζεται σε βαμβακοκαλλιέργειες του νομού Καρδίτσας, ωστόσο, οι γεωπόνοι συνιστούν ψυχραιμία και ελέγχους πριν αρχίσουν οι ψεκασμοί.

Πύργος

Η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη της κορινθιακής σταφίδας στη συνδεδεμένη ενίσχυση δίνει «φιλί ζωής» στους σταφιδοπαραγωγούς της Ηλείας, που, ικανοποιημένοι πλέον, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τώρα την καλλιέργειά τους.

Καλαμάτα

Ένα 29χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα χθες το μεσημέρι στο ρεύμα εξόδου της Καλαμάτας, σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη υπό αδιευκρίνιστες -ακόμα- συνθήκες, όταν ο νεαρός οδηγός, έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ. αυτοκινήτου του και «καρφώθηκε» σε δέντρο στη νησίδα του δρόμου.

Ηράκλειο

Στην παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ, με 15 ράμματα στο κεφάλι, νοσηλεύεται 6χρονο αγοράκι, το οποίο, όπως καταγγέλλει η οικογένειά του, την περασμένη Παρασκευή δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο λυκόσκυλο.

Ζάκυνθος

Πενήντα εννέα αυτόφωρες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 28 Ιουλίου και μέχρι τις 31 Ιουλίου στη Ζάκυνθο για αδικήματα όπως, μεταξύ άλλων, της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης οπλοκατοχής καθώς και για παραβάσεις σχετικές με τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι 18 συλλήψεις αφορούν σε περιπτώσεις στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κομοτηνή

«Όχι» στο πρόγραμμα Natura λέει με ομόφωνό ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρώνειας Σαππών, αναφέροντας ότι «η εν λόγω δέσµευση αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια».

Ορεστιάδα

Καθόλα έτοιμοι για την έναρξη του 14ου Φεστιβάλ Τυχερού δηλώνουν οι διοργανωτές, δύο ημέρες πριν ανάψουν τα φώτα της μουσικής σκηνής που θα φιλοξενήσει περισσότερες από 10 συναυλίες. Από τις 4 έως και τις 7 Αυγούστου στη λίμνη Τυχερού του δήμου Σουφλίου θα εμφανιστούν, μεταξύ άλλων, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Γιάννης Αγγελάκας, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Μπάμπης Στόκας, ο Λάκης Παπαδόπουλος και οι ΟΝΙΡΑΜΑ.

Φλώρινα

Στο μεγάλο διεθνές τουρνουά Euro Mini Table Tennis Championships στη Γαλλία που αφορά παμπαίδες και παγκορασίδες, θα έχει αγωνιστική παρουσία η Ελλάδα με τη συμμετοχή τεσσάρων αθλητών από τον Αθλητικό Σύλλογο «ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας».

Keywords
Τυχαία Θέματα