Κέρκυρα: Προπηλακισμοί στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης

15:04 2/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποχώρησε το κλιμάκιο της περιφέρειας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη από τη Λευκίμμη χωρίς να καταφέρει να φτάσει στο ΧΥΤΑ μετά τη φραστική επίθεση που δέχτηκε από κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην περιοχή.

Ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος μαζί με την αντιπεριφέρειαρχη Κέρκυρας Ν. Πανδή και περιφερειακούς συμβούλους είχαν προγραμματίσει την επίσκεψη τους στο χώρο όπου γίνονται διευρενητικές έρευνες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΙΝ καλώντας και τους εκπροσώπους των κινημάτων της Λευκίμμης

να παραβρεθούν. Οι κάτοικοι απάντησαν στο κάλεσμα Γαλιατσάτου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και προπηλακισμούς με αποτέλεσμα η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας να αποχωρήσει. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ και όπως δήλωσαν δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω έρευνες εφόσον έχουν στα χέρια τους μελέτες που αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα του χώρου για χρήση ΧΥΤΑ.
Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, σε συν. Τύπου που έδωσε, στα γραφεία της Περιφέρειας, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του από τη Λευκίμμη, δήλωσε ότι ο ίδιος προέταξε το διάλογο και εισέπραξε ύβρεις και προπηλακισμούς. Ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για το «αυγό του φιδιού που κρύβεται μέσα στο Αλεύχιμον» και για «επαναστάτες των σκουπιδιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα