Τίτλοι Περιφέρειας 17-10-2016 (audio)

15:17 17/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ιωάννινα

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις σημειώνονται στην περιοχή των Ιωαννίνων, μετά την πρώτη σεισμική δόνηση των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23:15 το βράδυ του Σαββάτου. Κλειστοί σήμερα οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, το ΤΕΙ

και το Πανεπιστήμιο καθώς και τα δικαστήρια και οι δημόσιες υπηρεσίες στους Δήμους Ιωαννίνων, Ζίτσας και Πωγωνίου, για προληπτικούς λόγους, λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας στα Ιωάννινα.

Σάμος

Η ασθενής σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στη Σάμο στις 4:30 τα ξημερώματα δε δημιούργησε κανένα πρόβλημα.

Πάτρα

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου, 21 σωματεία του Νομού.

Χανιά

Κάλεσμα προς όλες τις εργαζόμενες γυναίκες να διαδηλώσουν σήμερα Δευτέρα 17 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Νέων Καταστημάτων, απευθύνει με ανακοίνωσή του, ο σύλλογος γυναικών Χανίων διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ζάκυνθος

Συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα στις 7:30 το απόγευμα το τοπικό Εργατικό Κέντρο, ζητώντας την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και απαιτώντας τη ζωή που μας αξίζει, σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστών που συμμετέχουν στην αποψινή εκδήλωση.

Ρόδος

Το κλείσιμο των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 15 Νοεμβρίου και εφόσον μέχρι τότε δεν έχουν αναληφθεί οι υπεσχημένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη στελέχωσή τους, αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε στη Σύρο.

Τρίπολη

Με υπόμνημά του, αλλά και κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Μεγαλόπολης ζητά από την εταιρεία διαχείρισης του δρόμου Τρίπολης-Καλαμάτας, από την Περιφέρεια και από το υπουργείο Υποδομών, οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής να μην πληρώνουν διόδια στην εθνική οδό προς Σπάρτη, και πιο συγκεκριμένα στο σταθμό διοδίων της Πετρίνας.

Ηράκλειο

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες το βράδυ, στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού, ανάμεσα σε δύο κρατούμενους από τη Συρία. Ο ένας, χτύπησε τον άλλο με κονσερβοκούτι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο αυτί.

Κοζάνη

Ανάβαση στο Βέρμιο θα επιχειρήσουν έντεκα ηλικιωμένοι Γερμανοί, παιδιά και εγγόνια στρατιωτών, ακολουθώντας τα ίδια μονοπάτια που πριν από 75 χρόνια πήραν γυναίκες με βρέφη στα χέρια τους και παιδιά, από το Μεσόβουνο και τους Πύργους, για να σωθούν από την καταδίωξη των Ναζί.

Ικαρία

Οι Λαϊκές Επιτροπές Ικαρίας καλούν σε Παν-Ικάρεια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας στο νησί, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ.

Καρδίτσα

Έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη για τον Σύλλογο εργαζομένων στους δήμους του νομού Καρδίτσας, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου και τρόπους διεκδίκησης και επίλυσής τους.

Αιγαίο

Στα 95 λεπτά το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης στη Λέσβο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρατηριούχων. Καμία παραγγελία μέχρι στιγμής από τους καταναλωτές.

Βόλος

Τέλος του χρόνου παραδίδεται από την αρμόδια επιτροπή που συγκροτήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών το πόρισμα για της αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, ενώ το εκλογικό σύστημα που προωθείται είναι το αναλογικό. Αυτό ανακοινώθηκε στο σημερινό συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στον Βόλο.

Καλαμάτα

Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση του 67χρονου άνδρα, ο οποίος βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή Κυδωνίτσα, στο χωριό Καρτερόλι του δήμου Μεσσήνης, σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του.

Πύργος

Τρία άτομα εισέβαλαν χθες τα ξημερώματα με καραμπίνα στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στο Μοσχονέρι Λεχαινών, τους χτύπησαν, πήραν 650 ευρώ και έφυγαν. Οι δύο από τους δράστες είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, όχι, όμως, και ο τρίτος, που αναγνωρίστηκε από το ζευγάρι και συνελήφθη κοντά στο σπίτι του στα Λεχαινά.

Σέρρες

Στην ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου στη Δημοτική Ενότητα Κερκίνης θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Σιντικής.

Καβάλα

Αυλαία με ημερίδα το Σάββατο, για το 7ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ Καβάλας.

Λάρισα

Συνελήφθη ζευγάρι στον Τύρναβο που δήλωνε ψευδώς πως έχει έξι παιδιά για να εισπράττει το επίδομα πολυτέκνων. Το ζευγάρι, που στην πραγματικότητα είχε δυο παιδιά, εισέπραξε παράνομα περίπου 42.000 ευρώ.

Κέρκυρα

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στους συμμετέχοντες, τους Κερκυραίους και όχι μόνο, το 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο τριήμερο στην Κέρκυρα. Με πέντε χορωδίες της Κέρκυρας στις πρώτες θέσεις σε διάφορες κατηγορίες ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του.

Φλώρινα

Στον τελικό του προορισμό, στις Πρέσπες, έφτασε ένα από τα Grand Prix της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά Europa Nostra. Πρόκειται για το βραβείο αποκατάστασης του νερόμυλου του Αγίου Γερμανού, που διακρίθηκε ως ένα σημαντικό έργο που αναδεικνύει την ιστορία και την αισθητική του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα