Μάρεϊ: «Δεν ήταν στόχος μου το Νο 1»

Ο Άντι Μάρεϊ κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα του το τουρνουά masters της Σανγκάης (2010, 2011, 2016) κι αυτός ήταν ο 41ος τίτλος της καριέρας του. Με δέκα διαδοχικές νίκες και χωρίς ένα χαμένο σετ(!), ο 29χρονος Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντε Τζανέιρο έχει «ψαλιδίσει» αρκετά τη διαφορά στην παγκόσμια κατάταξη από τον πρώτο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Πλέον τον Βρετανό τενίστα τον χωρίζουν από τον Σέρβο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης λιγότεροι από χίλιοι βαθμοί (10.600 έναντι 9.685) και δεν είναι απίθανο πλέον,

το τέλος της χρονιάς να βρει τον Μάρεϊ στην κορυφή του κόσμου. Υπάρχουν τρία μεγάλα τουρνουά το επόμενο διάστημα, στη Βιέννη, στο Παρίσι και στο Λονδίνο και εκεί θα κριθούν όλα.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του, δεν το έκρυψε πως δεν το περίμενε και δεν ήταν μέσα στους στόχους του να κυνηγήσει τον Τζόκοβιτς στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. «Δεν το είχα θέσει ως στόχο να ολοκληρώσω τη χρονιά ως Νο 1. Είναι γεγονός πως έχω παίξει πολύ καλά τους τελευταίους μήνες, αλλά ο Νόβακ νίκησε στο όπεν της Αυστραλίας, στην Ντόχα, στην Ινδία, στο Μαϊάμι, στο Ραλάν Γκαρός, στη Μαδρίτη και ήταν φιναλίστ στη Ρώμη. Ήταν αδύνατον να φανταστώ ότι μπορεί να τελειώσω αυτή τη χρονιά ως Νο 1», δήλωσε ο νικητής της Σανγκάης και πρόσθεσε:

«Ο Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και θα νικήσει σε αρκετούς αγώνες. Θα είναι πολύ δύσκολο να τον ξεπεράσω. Ίσως το καταφέρω αυτό τη νέα χρονιά».

Πάντως, ενδεικτικό της μείωσης στη διαφορά που επήλθε τους τελευταίους μήνες είναι πως στις αρχές Ιουνίου, όταν ο Τζόκοβιτς νίκησε στο Ρολάν Γκαρός, αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο Μάρεϊ στους 8.035 βαθμούς. Και σήμερα είναι λιγότεροι από χίλιοι (915 βαθμοί)!

Keywords
Τυχαία Θέματα