Την Τρίτη στη Βουλή το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής για την οικονομία

15:00 25/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Τρίτη θα συζητηθεί στη Βουλή το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα συνέβησαν στην οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2015, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα, «να συναινέσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που ζητά η ΝΔ. Η αναζήτηση της αλήθειας δεν θα

σταματήσει», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε «ότι όσες φορές μίλησε για το θέμα αυτό ο κ. Τσίπρας κατέφυγε σε διαφορετικούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς».

Συνταγματική αναθεώρηση
«Η χώρα χρειάζεται», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, «ριζική και όχι αποσπασματική αναθεώρηση με μπαλώματα σκοπιμοτήτων. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι κατεξοχήν συναινετική διαδικασία και ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να τη μεταβάλει σε εργαλείο πόλωσης και διχασμού».

Εθνικές εκλογές
Για τον χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών είπε ότι «με αυτή την κυβέρνηση με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της και με τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει χάνοντας κοινοβουλευτικές μάχες, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί». Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν ονόματα πιθανών υποψηφίων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, τα χαρακτήρισε άκαιρα. «Είναι καλοδεχούμενος ο ενθουσιασμός και η βούληση για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Πιστοποιεί τη δυναμική που αναπτύσσει η ΝΔ. Θα υπάρξει αξιολόγηση για εκείνους που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και τα κριτήρια θα είναι πολύ αυστηρά. Πρακτικές αυτοπροβολής και βεβαιότητες συμμετοχής αξιολογούνται αρνητικά» προσέθεσε.

Εκλογή ΠτΔ
Σε ό,τι αφορά το θέμα της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε πως «το βασικό και κύριο ζητούμενο είναι η απεμπλοκή της προεδρικής εκλογής από τη διάλυση της Βουλής«.

ΕΝΦΙΑ
Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ έκανε λόγο για «φορολογική και εισοδηματική σφαγή των ελληνικών νοικοκυριών. Βέβαιο είναι ότι ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε τον λαό λέγοντας ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Τον αυξάνει 800 εκατ. ευρώ. Έρχονται εκκαθαριστικά ύψους 4,1 δισ. και όχι 3,3 δισ. που ήταν πέρυσι»,ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

πηγη:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα