Κέρκυρα: Πληρώθηκαν οι ξενοδοχουπάλληλοι εξαιτίας της προαναγγελθείσας απεργίας;

14:34 25/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξόφληση των οφειλομένων του 2015 καθώς και τρεχουσών μισθοδοσιών προχώρησε η εταιρεία Aquis. Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχουπαλλήλων ισχυρίζεται ότι αυτό συνέβη μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου για προκήρυξη 24ωρης απεργίας το Σάββατο 23/7/2016 στα τέσσερα ξενοδοχεία που εκμεταλλεύονταν η συγκεκριμένη εταιρεία,

σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Στ. Πελάη. Επίσης ο κος Πελάης κάλεσε την Ένωση Ξενοδόχων να δώσει οδηγία στους ξενοδόχους της Κέρκυρας να καταβάλλουν το τοπικό επίδομα.
Όμως για το θέμα αυτό η παράταξη Ανεξάρτητη ενωτική κίνηση εργαζομένων εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την «πλειοψηφία του Σωματείου ότι “πουλάει” αγωνιστικότητα, αποδίδοντάς στη δική της παρέμβαση και αποκρύπτοντας εσκεμμένα το ότι εμείς είχαμε αρχίσει από τις 10 Ιουλίου την κατάθεση αγωγής για τα δεδουλευμένα».
Η Ανεξάρτητη Ενωτική κίνηση αμφισβητεί το γεγονός ότι υπήρχε προγραμματισμένη απεργία – » την οποία κανείς δε γνωρίζει πότε προγραμματίστηκε» – και επίσης κατηγορεί την πλειοψηφία του σωματείου ότι άφησε να λήξει η τοπική σύμβαση και δεν την πήγε στον ΟΜΕΔ, και «τώρα έρχονται και παρακαλάνε τους ξενοδόχους να δώσουν τα 150€».

Keywords
Τυχαία Θέματα