Την Τετάρτη συνάντηση καθηγητών - Υπουργού Παιδείας

18:46 7/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους η συνάντηση των εκπροσώπων της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης.
Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμα και εντός της περιόδου των Πανελλαδικών εξετάσεων -που αρχίζουν σε δέκα μέρες- αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους με αιχμή το ωράριο και τις
υποχρεωτικές μεταθέσεις.Κόκκινη γραμμή για την ομοσπονδία είναι οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα.

Οι Ομοσπονδίες υπολογίζουν ότι η αύξηση του διδακτικού ωραρίου - κατά δύο οι διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως (από 21 σε 23)- θα επιφέρει απώλεια 11.500 θέσεων αναπληρωτών στα δημόσια σχολεία και 1000 θέσεων στα ιδιωτικά.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) που προσανατολίζεται επίσης σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλει ότι οι σχολάρχες θα έχουν κέρδος από τη ρύθμιση 12 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνάντηση της Τετάρτης ο Υπουργός Παιδείας θα προσπαθήσει να πείσει τους καθηγητές ότι οι δυνατότητες προσλήψεων είναι ελάχιστες και άρα τα σχολεία θα πρέπει να λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο μόνο με ανακατανομή του υπάρχοντος διδακτικού προσωπικού.

Οι καθηγητές θα συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη, την επομένη της συνάντησης με τον Υπουργό.
Keywords
Τυχαία Θέματα