Την Πέμπτη στη Βουλή η ρύθμιση για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα

12:26 3/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διατάξεις για την επίσπευση των διοικητικών ζητημάτων που αφορούν την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και θα ψηφιστεί την Πέμπτη, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Στο σκεπτικό της αιτιολογικής έκθεσης του νομοσχεδίου, τονίζεται ότι η Αθήνα είναι πλέον η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει ισλαμικό τέμενος

κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην χώρας μας, γεγονός το οποίο αφενός αποδυναμώνει τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της Ελλάδας, αφετέρου τονίζεται ότι η έξαρση των φονταμενταλιστικών απόψεων και ενεργειών, καθιστά την άμεση ολοκλήρωση του έργου επιτακτικότερη από ποτέ.

Υπενθυμίζεται ότι το τέμενος έκτασης 850 τ.μ. και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί (ουσιαστικά να μετασκευαστεί υφιστάμενο κτίριο) σε έκταση 17 στρεμμάτων στο παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα