Τη στήριξη του βουλευτή Ν. Παπαδόπουλου για τη Μεσοχώρα ζήτησε η ΕΤΕ – ΔΕΗ

16:43 25/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Ν. Παπαδόπουλο ενημέρωσε κλιμάκιο της Διοίκησης της ΕΤΕ – ΔΕΗ για την σημασία του έργου της Μεσοχώρας, ζητώντας τη στήριξη του για να ολοκληρωθούν τα έργα στην περιοχή.

Οι συνδικαλιστές της ΕΤΕ – ΔΕΗ ενημέρωσαν τον κ. Παπαδόπουλο για τα οφέλη από την ολοκλήρωση των έργων και την άμεση λειτουργία του εργοστασίου της Μεσοχώρας καθώς είναι απαραίτητη η συμβολή του στην απόδοση καθαρής ενέργειας, αποδίδοντας ταυτόχρονα στο κράτος περίπου

40 εκ. ετησίως από την λειτουργία του. Στην συνέχεια, έθεσαν στον βουλευτή ζητήματα τα οποία αφορούν στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της επιχείρησης με μόνιμο προσωπικό καθώς υπάρχει αδυναμία κάλυψης των αναγκών της. Στον σχεδιασμό τους περιλαμβάνονται συναντήσεις με τοπικούς φορείς αλλά και τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο βουλευτής από την πλευρά του τόνισε ότι η ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας καθώς και ο ενεργειακός σχεδιασμός είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν και αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης. Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού η πριμοδότηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποτελεί αφενός ένα εργαλείο μέσω του οποίου μπορεί να επιτευχθεί αισθητή μείωση της τιμής του ρεύματος και αφετέρου αφήνει ένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα αφού επιτυγχάνει την μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας. Τέλος ανέφερε ότι είναι αναγκαίο να επισημανθεί ο διαχωρισμός της εκτροπής του Αχελώου με το φράγμα της Μεσοχώρας τονίζοντας πως οι υπάρχουσες υποδομές οφείλουν να γίνουν ένα πολύτιμο εργαλείο στην διάθεση του πολίτη και μέσα από την δημόσια διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, την τοπική κοινωνία και με επικαιροποιημένες περιβαλλοντικές και τεχνικές μελέτες θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
Στη συνάντηση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Λάρισας Βασίλης Μητροδήμος, ο γραμματέας, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Φώλιας και ο Κώστας Δεληγιάννης.

Keywords
Τυχαία Θέματα