Σέρρες: Αύριο αποφασίζουν για άνοδο στον Προμαχώνα

16:20 25/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην εθνική οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης μετρούν και επιδεικνύουν από σήμερα το μεσημέρι τις δυνάμεις τους οι Σερραίοι αγρότες, που πέρυσι συμμετείχαν στο μπλόκο του Προμαχώνα. Περίπου 70 τρακτέρ ήταν παρατεταγμένα μέχρι στις 3 μ.μ. στις άκρες του οδοστρώματος και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας, στο 6ο χιλιόμετρο της Ε.Ο, μετά τη διασταύρωση Σερρών – Σιδηροκάστρου. Αν και ο αριθμός των αγροτικών μηχανημάτων είναι μικρός για τη δύναμη των αγροτών της Π.Ε. Σερρών, εν τούτοις οι αγρότες θεωρούν

ότι οι δυνάμεις τους μέχρι αύριο θα πολλαπλασιαστούν με στόχο την κατεύθυνσή τους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και το τελωνείο του Προμαχώνα. «Κατεβαίνουμε στο δρόμο όχι γιατί δεν έχουμε δουλειά, αλλά γιατί δεν αντέχουμε άλλο αυτό το κόστος παραγωγής. Καλούμε όλους τους συναδέρφους να πάρουν τα μηχανήματά τους και να «πλημμυρίσουν» την Ελλάδα. Αν δεν το πράξουν, κάθε χρόνο το 30% των αγροτών δεν θα μπορεί να καλλιεργήσει» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σερρών Γιάννης Τουρτούρας , απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής. «Και αύριο αναμένουμε μεγάλη δύναμη μηχανημάτων. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα «μούδιασμα» στους αγρότες, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτό τον τρόπο επικροτούνται οι δηλώσεις του κ. Αποστόλου ότι ,δηλαδή, είμαστε η μοναδική τάξη που δεν θίγεται από τα μνημονιακά μέτρα. Αν δεν θέλουν να τον επαληθεύσουν, ας βγουν στο δρόμο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Συμβολικά και για μία ώρα από τις 13.30 ως τις 14.30 οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό της κυκλοφορίας, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους απ’ άκρη σ’ άκρη του οδοστρώματος πριν από τη διασταύρωση Σιδηροκάστρου. Η κυκλοφορία διεξαγόταν με τη βοήθεια της τροχαίας από παρακαμπτηρίους. Ισχυρή αστυνομική δύναμη από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ παραμένει στο σημείο, η οποία και δεν επέστρεψε στα αγροτικά μηχανήματα να στρίψουν προς την εθνικής οδό Σερρών –Σιδηροκάστρου.
«Ανεξάρτητα από την όποια αντίσταση βρούμε εμείς έχουμε ξεκάθαρο στόχο : ν’ ανέβουμε στον Προμαχώνα» δήλωσε αποφασισμένος ο αγρότης Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα