Τι έγινε στον τελικό των 3ων Μαθητικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας «Αντιλογίες 2017»

10:04 9/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 2ο ΓΕ.Λ. Νέας Σμύρνης είναι το σχολείο που αναδείχτηκε πρώτο στον τελικό των 3ων Μαθητικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας «Αντιλογίες 2017». Οι ημιτελικοί και ο τελικός αγώνας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι 3οι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας, «Αντιλογίες 2017», που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, το 1ο ΓΕ.Λ. Παπάγου, η Γερμανική Σχολή Αθηνών,

η «Πολύτροπη Αρμονία» και η Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D’ Arc».

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, Αθανάσιος Φαλούκας, κήρυξε την έναρξη της τελικής φάσης των Αγώνων αναφερόμενος στην εκπαιδευτική σημασία των αγώνων επιχειρηματολογίας, ενώ παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, εκφράζοντας τη σταθερή προσήλωση της δημοτικής αρχής στις εκπαιδευτικές δράσεις των μαθητών των σχολείων του Δήμου, έχοντας θέσει υπό την αιγίδα του τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Σε όλες τις φάσεις των 3ων Μαθητικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας συμμετείχαν:

45 λύκεια, 23 δημόσια και 22 ιδιωτικά,τα 39 από όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Αττικής καιτα 6 από την περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Από τα 41 σχολεία της προκριματικής φάσης, που διεξήχθη στις 18 Φεβρουαρίου 2017 στο 1ο ΓΕ.Λ. Παπάγου, τα 14 που προκρίθηκαν και τα 4 από την περιφέρεια της Πελοποννήσου, τα οποία είχαν διακριθεί στους τοπικούς αγώνες ρητορικής, διαγωνίστηκαν το Σάββατο, 1 Απριλίου 2017, στον φιλόξενο χώρο των Εκπαιδευτηρίων «Πολύτροπη Αρμονία» στο Χαϊδάρι. Από αυτή τη φάση προκρίθηκαν και τελικά διαγωνίστηκαν στην τελική φάση, τα εξής 4 σχολεία:

1ο ΓΕ.Λ. Παπάγου2ο ΓΕ.Λ. Ν. ΣμύρνηςΠρότυπο ΓΕ.Λ. της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης2ο Τοσίτσειο-Αρσάκειο Εκάλης

Μετά από έναν εκπληκτικό τελικό αγώνα, που εντυπωσίασε κοινό και κριτική επιτροπή, μεταξύ των ομάδων του 2ου ΓΕ.Λ. Ν. Σμύρνης και 2ου Τοσίτσειου-Αρσάκειου Εκάλης με θέμα: «Σε μια αντιλογία βαρύνει περισσότερο η ρητορική δεινότητα των ομιλητών και όχι η ποιότητα των επιχειρημάτων».

Νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε η ομάδα του 2ου ΓΕ.Λ. Ν. Σμύρνης.

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών και η απονομή αναμνηστικών δώρων, τα οποία ήταν ευγενική χορηγία του Μουσείου Μπενάκη.

Η διοργάνωση των 3ων Μαθητικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας είχε την υποστήριξη της ΕΡΤ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ρητορικής του μίσους στον δημόσιο λόγο, με ραδιοφωνικές αναφορές και συνεντεύξεις, με τηλεοπτική και διαδικτυακή κάλυψη (άρθρα, social media, live streaming) της προκριματικής και τελικής φάσης.

Σχετικά άρθρα

3οι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας «Αντιλογίες 2017»

Αυλαία για τους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας «ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ»

Μαθήτριες, σε μια on air «πρόβα», λίγο πριν από τους Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας

οι ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ «ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ 2017»

Keywords
Τυχαία Θέματα