Τη Δευτέρα η οριστικοποίηση των μέτρων ασφαλείας για τον Ομπάμα

15:01 12/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη Δευτέρα το βράδυ θα οριστικοποιηθούν τα μέτρα ασφαλείας και ο χώρος που θα μιλήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. «Η Πνύκα ήταν μία από τις προτάσεις», είπε ο κ. Τόσκας, συμπληρώνοντας, ότι «η αλλαγή του χώρου δεν έχει καμιά σχέση με την επίθεση, στη γαλλική πρεσβεία».

«Δεν υπάρχει Πνύκα ή κάτι άλλο. Εξετάστηκαν και από τις αμερικανικές αρχές και από τις ελληνικές διάφορα μέρη, τα υπέρ και τα κατά, όχι πάντα με κριτήριο την ασφάλεια, υπάρχει και η χωρητικότητα, υπάρχουν οι κλιματολογικές

συνθήκες, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας ή κίνδυνος, που να επηρέασε το πρόγραμμα».

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του κ. Ομπάμα, ο οποίος φτάνει στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, θα οριστικοποιηθούν τη Δευτέρα το βράδυ. Επισήμανε ωστόσο, ότι δεν θα είναι έντονα και πολλά, αλλά λογικά για Αμερικανό Πρόεδρο.
«Δεν θα είναι υπερβολικά, αλλά θα είναι αυτά που απαιτούνται για ένα ασφαλές περιβάλλον, για έναν επισκέπτη όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος», ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Για τις διαδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν, τόνισε ότι είναι αναφέρετο δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά «όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη Ομπάμα, μπορούν να το κάνουν σε περιοχές που δεν θα κινηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος», σημειώνοντας πως με την επίσκεψη του Ομπάμα «ενισχύονται τα συμφέροντα της χώρας επομένως πρέπει να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα