Θεσσαλονικιός ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ντόναλντ Τράμπ

14:36 12/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τζορτζ Παπαδόπουλος

Γεννημένος από γονείς που κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη, ο Τζόρτζ Παπαδόπουλος είναι σύμβουλος του νέου πλανητάρχη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Γεννήθηκε στο Σικάγο , σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο DePaul University. Πήρε το μεταπτυχιακό του το 2010 από το University College London. Είναι διευθυντής σε εταιρεία που ειδικεύεται σε

θέματα ενεργειακής πολιτικής στο Λονδίνο ενώ έχει διατελέσει ερευνητής του ινστιτούτου Hudson.

Άλλοι τρεις Έλληνες στο επιτελείο του νέου Πλανητάρχη

Τζορτζ Τζιτζίκος

Ο συνονόματος του Τζορτζ Τζιτζίκος έχει , επίσης , καταγωγή από την Ελλάδα. Είναι ο διευθυντής των επιχειρήσεων της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και είναι από την πρώτη πενταμελή ομάδα δίπλα του. Ήταν αυτός που αποφάσιζε επί της 8ετούς προεδρίας του George W. Bush στον Λευκό Οίκο (2001-2009), ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία ΜακΚέιν-Πέιλιν το 2008, την εκστρατεία του Μιτ Ρόμνεϊ (2012), ενώ είχε αναλάβει την διαχείριση της υπόθεσης της ΒΡ με τον τύπο μετά το ατύχημα στην εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.

Reinhold Reince Priebus

Η μητέρα του ήταν Ελληνίδα και ο πατέρας του Γερμανός. Είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

Χρήστος Μαραφάτσος

Είναι επιχειρηματίας και επελέγη από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, για να εκπροσωπήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα στην μάχη για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα