Τι απαιτείται για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων

15:28 16/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις προϋποθέσεις και στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγησή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων αναφέρεται εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΟΓΑ.

Ο Οργανισμός τονίζει ότι δημιούργησε «φόρμα» στην εφαρμογή των Ανταποκριτών μέσω της οποίας θα εκτυπώνεται με προσυμπληρωμένα στοιχεία και θα υποβάλλεται η αίτηση για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων».

Η πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι δυνατή μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΓΑ

www. oga.gr και της εφαρμογής «Ανταποκριτές ΟΓΑ».

Η «φόρμα» της Αίτησης-Δήλωσης Χορήγησης Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, θα συμπληρώνεται από τον Ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας του/της αιτούντα/σας, στον οποίο θα προσκομίζoνται και όλα τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, αναφέρει.

Η Αίτηση – Δήλωση Χορήγησης Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 το Ν. 1599/1986 και του άρθρου 3 του Ν. 2690/1999 και 1 επισύρει τις κυρώσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν.1599/1986, όπως ισχύουν.

Σε κάθε περίπτωση, η αρμόδια Υπηρεσία του ΟΓΑ θα προβαίνει στη χορήγηση ή μη του επιδόματος, αφού εξετάσει τα δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται με τον φυσικό φάκελο, καθώς και τα στοιχεία που τυχόν προκύψουν από αυταπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών, επισημαίνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα