Ανατ. Μακεδονία- Θράκη: Αποτελεσματική αντιμετώπιση πέντε πυρκαγιών

15:01 16/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέντε δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τετραήμερο 12-15 Αυγούστου σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, με την υποστήριξη σε μέσα από την Περιφέρεια και Δήμους.Ευχαριστήριο μήνυμα προς όλους όσους συνέδραμαν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών απέστειλε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης.

Η Περιφέρεια ευχαριστεί ιδιαίτερα για την προσπάθεια την οποία κατέβαλε το Πυροσβεστικό Σώμα το τετραήμερο του δεκαπενταύγουστου, με αποτέλεσμα την κατάσβεση των αλλεπάλληλων πυρκαγιών οι οποίες σημειώθηκαν.
Συγκεκριμένα,

στο Δωρικό Έβρου στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα της ΠΕ Έβρου τα οποία έφτασαν στη 01:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Στους Αντιφιλίππους Καβάλας και στην Ξυλαγανή Ροδόπης, την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής,2 pzdl, 2 καναντέρ και μηχανήματα της ΠΕ Ροδόπης καθώς και των Δήμων Κομοτηνής και Μαρωνείας- Σαπών. Στα Κύργια Δράμας, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά την ίδια μέρα, χρησιμοποιήθηκαν 2 pzdl, 1 καναντέρ, 1 ελικόπτερο, μηχανήματα της ΠΕ Δράμας και της ΠΕ Καβάλας, ενώ τη Δευτέρα 15 Αυγούστου δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στο Διδυμότειχο Έβρου σε χορτολιβαδική έκταση.
Ιδιαίτερα συγχαρητήρια εκφράζει ο Περιφερειάρχης στον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜ-Θ, Βασιλειάδη Ιωάννη, καθώς και στους Διοικητές και τα στελέχη των κατά τόπους Μονάδων.
Επίσης ευχαριστεί τους εμπλακέντες πιλότους, τους Δημάρχους και τους Αντιδημάρχους των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, Παγγαίου, Δοξάτου, Μαρωνείας- Σαπών και Κομοτηνής, καθώς και τους κατοίκους των περιοχών.
Τέλος, εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, στα κατά τόπους Τμήματα και στις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και σε όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης, υπό τον συντονισμό των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα