«Θύελλα» στη Βουλή -Καταδικάζουν το «κατηχητικό» της Χρυσής Αυγής

22:49 28/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Βαρύτατες εκφράσεις ακούστηκαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου με αφορμή το διαβόητο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής "διάπλαση παίδων" στην Αρτέμιδα. Εμείς θα γράψουμε την ιστορία, δήλωσαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ναζιστική παράταξη τους χαρακτήρισε το ΚΚΕ, ενώ ο προεδρεύων έκανε λόγο για ψυχροπολεμικό και εμφυλιοπολεμικό
παραλήρημα.Οι εικόνες από το κατηχητικό της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις. Το θερμόμετρο στη βουλή ανέβηκε όταν βουλευτής του κόμματος επέμεινε ότι η Χρυσή Αυγή έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στη διαμόρφωση των παιδικών συνειδήσεων.

Δ. Κουκούτσης (βουλευτής της Χρυσής Αυγής): «Πάρτε το χαμπάρι μετά από 64 χρόνια, η ΧΑ θα γράψει την πραγματική ιστορία. Είμαστε τα παιδιά και τα εγγόνια των νικητών. Η ιστορία γράφτηκε από τους ηττημένους. Δεν είμαστε η ελαφροδεξιούλα που σας χαρίστηκε τόσο καιρό».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης αντέδρασε έντονα. «Απολαμβάνω την πίστη σας στο Σύνταγμα αυτής της χώρας. Είναι ευθύνη του προεδρείου να κάνει σχόλια, όταν ακούγονται ψυχροπολεμικά και εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα σε αυτή την αίθουσα. Έρχεστε και κάνετε κηρύγματα υπέρ του εμφυλίου πολέμου και θα κάνετε παρατήρηση στο προεδρείο που το επισημαίνει το γεγονός, αποκαλύπτεστε λοιπόν».

Σήμερα υπάρχει χρόνος να περιθωριοποιήσουμε τον ναζισμό τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα. «Ο ναζισμός στη Γερμανία δυνάμωσε όταν τσάκισαν το εργατικό κίνημα και όταν μπήκαν οι ναζιστές, αυτοί οι σύγχρονοι χρυσαυγίτες, μέσα στο σύστημα της πρόνοιας, γυναίκες για να γυρίσουν στα σπίτια εμπεδώθηκε ο ναζισμός».Έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ Χ. Παππά -Σ. ΧαλβατζήΑκολούθησε δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Σπύρο Χαλβατζή από το ΚΚΕ και τον Χρήστο Παππά από τη Χρυσή Αυγή.

Χρ. Παππάς: «Ο κομμουνισμός, κατά τον Καζαντζάκη είναι πνευματική ψώρα, διοχετεύτηκε σε όλες τις παρατάξεις. Έχουμε ΚΝΙΤΕΣ που είναι υπουργοί και τραπεζίτες. Μοιάζει ο κομμουνισμός με ανεμοβλογιά. Αν την πατήσεις αφήνει σημάδια».

Σ. Χαλβατζής: «Υπάρχει ναζιστική παράταξη και στην αντίληψη και στην πολιτική, λειτουργεί ως τάγμα εφόδου και ως το μακρύ χέρι του συστήματος».

Χ. Παππάς: «Σας πονάει ότι η ΧΑ είναι εκφραστής του λαού. Αυτό που δεν ήσασταν εσείς. Ήσασταν πάντα ο εκφραστής της μαμάς Μόσχας».

Η διάπλαση των παίδων από τη Χρυσή Αυγή προκαλεί αντιδράσεις και στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στους ανθρώπους της τέχνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα