Θεσσαλία: Καύσωνας την Παρασκευή-καταιγίδες το απόγευμα

10:39 26/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καυτές άεριες μάζες από την Αφρική θα εισβάλλουν τις επόμενες μέρες στη χώρα με αποτελέσμα την ερχόμενη Παρασκευή σε όλη τη Θεσσαλία ο υδράργυρος να δείξει ακόμη και 44 βαθμούς κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση που έδωσε για την περιοχή ο Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Λάρισας.

«Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή θα επικρατήσει καύσωνας σε όλη τη Θεσσαλία, με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμη και 44 βαθμούς και τις τρεις μέρες. Η θερμοκρασία θα διατηρείται σε υψηλά

επίπεδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ θα επικρατεί και νηνεμία. Ακόμη και σε υψόμετρο 1200μ η θερμοκρασία θα είναι υψηλή, στους 31 με 32 βαθμούς. Το παρήγορο με τους καύσωνες της Θεσσαλίας είναι ότι δεν συνοδεύονται από υψηλά επίπεδα υγρασίας, με εξαίρεση ίσως το Βόλο. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα καταγραφεί πτώση της θερμοκρασίας με κατα τόπους βροχές» δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σήμερα στη Θεσσαλία, από το μεσημέρι και μετά, αναμένονται τοπικές καταιγίδες παράλληλα με την υψηλή θερμοκρασία που μπορεί να συνοδεύονται και από ισχυρούς ανέμους, ακόμη και χαλάζι.

Keywords
Τυχαία Θέματα