Θεοδωράκης: Στην Ελλάδα τα μνημόνια πήγαν σετάκι με τα ψέματα

19:37 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης για την επτάμηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης που είχε ως αποτέλεσμα, όπως είπε, «την απώλεια του 1% στο ΑΕΠ, αύξηση των κόκκινων δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και την απαίτηση των δανειστών για νέα μέτρα».

Με τη φράση «δικό σας το νέο μνημόνιο,

δικές και οι ευθύνες», ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέστησε σαφές ότι το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση ούτε και τα αντίμετρα, τα οποία χαρακτήρισε απόπειρα εξαπάτησης. «Αντίμετρα σε μια εγκληματική καθυστέρηση; Το να υπόσχεσαι μελλοντικά κέρδη όταν ξέρεις ότι η πιθανότητα κερδών είναι μηδενική, είναι εξαπάτηση», παρατήρησε.

«Η Ελλάδα», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «μπήκε στο πρώτο μνημόνιο του 2010 στο β΄ μνημόνιο το 2012 και στο τρίτο μνημόνιο το 2015 και σήμερα μετά από όλα αυτά, 1.500.000 Έλληνες, κυρίως νέοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η μερική απασχόληση και η μαύρη εργασία είναι καθεστώς και αν μιλήσεις απλώς απολύεσαι. Αυτοί που δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται για μήνες ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και τα χρήματα στα νοικοκυριά μειώθηκαν κατά 33%».

«Γιατί λοιπόν η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη στα μνημόνια» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι «Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έμειναν τρία χρόνια στα μνημόνια, η Κύπρος μόνο δυο χρόνια και τώρα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης 3,3%».

«Στην Ελλάδα τα μνημόνια πήγαν σετάκι με τα ψέματα αλλά και την ανικανότητα των λαϊκιστών δεξιών και αριστερών» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και στη συνέχεια μίλησε για τα ψέματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας τον Σεπτέμβρη και τον Γενάρη του 2015 για το αφορολόγητο, την κατάργηση ΕΝΦΙΑ, δώρο Χριστουγέννων, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, διαγραφή οφειλών στους φτωχούς δανειολήπτες, άρση των capital controls. «Το αποτέλεσμα ήταν η κυβέρνηση να χρεώσει τη χώρα κάποιες δεκάδες δισ. ευρώ» επεσήμανε.

Πηγή:ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα