Θέμα χρόνου η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ, υποστηρίζει ο X.Βέρνερ Ζιν

10:08 17/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

H κατάσταση της οικονομίας της Ιταλίας είναι τόσο απελπιστική, ώστε η έξοδός της από την Ευρωζώνη είναι θέμα χρόνου, κατά τον γνωστότερο οικονομολόγο της Γερμανίας, Χανς-Βέρνερ Ζιν.

Ο λόγος για την κρίση της οικονομίας της, είναι ότι εξακολουθεί να παράγει εξίσου ακριβά όσο και πριν την οικονομική κρίση.

Η πιθανότητα να παραμείνει η Ιταλία στο ευρώ μειώνεται από χρόνο σε χρόνο, είπε ο Χανς-Βέρνερ Ζιν σε συνέντευξή του στη Welt.

Η χώρα δεν τα βγάζει πέρα με το ευρώ. Η ιταλική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και δεν έκανε τα περασμένα χρόνια

καμιά σοβαρή προσπάθεια να ξαναγίνει ανταγωνιστική.

Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι τόσο απελπιστική, ώστε η έξοδός της από την ευρωζώνη είναι μόνο θέμα χρόνου. Αναρωτιέμαι πραγματικά πόσο θα αντέξει η Ιταλία ακόμα στο ευρώ, υποστήριξε ο πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών του Μονάχου, στη γερμανική εφημερίδα.

H ιταλική οικονομία εξακολουθεί να παράγει 22% λιγότερο από ότι πριν την κρίση και υπάρχουν ολοένα και περισσότερες πτωχεύσεις. Η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 40%.

Μια τόσο καταστροφική κατάσταση δεν μπορεί να την αντέξει για πολύ μια χώρα, ανέφερε. Ο ίδιος δεν θα ήθελε να αποχωρήσει η Ιταλία από την ευρωζώνη, αλλά το ιταλικό κατεστημένο δεν βλέπει άλλη εναλλακτική από την έξοδό της.

Επίσης, σημείωσε ο κ. Ζιν, οι μισοί από τους Ιταλούς επιθυμούν να βγουν από το ευρώ.

Μάλιστα, από το 1995 η Ιταλία έχει γίνει κατά 42% ακριβότερη από τη Γερμανία, σημειώνει η Welt, η οποία υπενθυμίζει ότι την άποψη ότι η Ιταλία θα εγκαταλείψει το ευρώ, είχε διατυπώσει σε συνέντευξή του και ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος, Γιόζεφ Στίγκλιτς, στις αρχές Οκτωβρίου.

Σχετική Είδηση: Παροχές προβλέπει ο προϋπολογισμός Ρέντσι για το 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα