Σάμος: Ζωγράφισαν για την ειρήνη και τους πρόσφυγες

09:49 17/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τίτλο «κανένας δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας» εμπνευσμένο από τους στίχους της κενυάτισσας ποιήτριας Ουαρσάν Σάίρ, παιδιά από την Σάμο ζωγράφισαν, εκθέτοντας τα έργα τους σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήσε αντίστοιχα στο Καρλόβασι και στον Μαραθόκαμπο η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης (μέλος της ΕΕΔΥΕ).

Πολλά σχολεία και μαθητές τίμησαν και φέτος αυτή τη δράση ενώ αντίστοιχη είχε προηγηθεί τον Ιούνιο στην παραλιακή της πόλης της Σάμου

με την συμμετοχή δεκάδων προσφυγόπουλων από το κέντρο κράτησης. Τα παιδιά απόλαυσαν τα έργα όλων των συμμαθητών τους από όλα τα σχολεία της Σάμου, απήγγειλαν ποιήματα και διάβασαν γράμματα που τα ίδια έγραψαν και απευθύνονταν στα προσφυγόπουλα.

Στον Μαραθόκαμπο είδαν και παράσταση καραγκιόζη ενώ στο Καρλόβασι απόλαυσαν κεράσματα που έφτιαξαν φίλες της Πανσαμιακής Επιτροπής Ερήνης.

«Τα έργα αυτά των παιδιών που συγκλονίζουν με την ευαισθησία τους, την αποστροφή τους στον πόλεμο, την αγάπη τους για την ειρήνη και την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες είναι η καλύτερη απάντηση που δίνει η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης στο κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που καλλιεργείται από συγκεκριμένους κύκλους και στο νησί μας» δήλωσαν αμέσως μετά τις εκδηλώσεις τα μέλη της επιτροπής.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα