Θ. Φωτίου: Δημιουργείται φορέας στεγαστικής πολιτικής για ευάλωτες ομάδες

13:20 10/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη σύσταση φορέα στεγαστικής πολιτικής για ευάλωτες ομάδες, προανήγγειλε ως άμεσο επόμενο βήμα για τον περιορισμό του φαινομένου των αστέγων η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω της εφημερίδας Αυγή.

Την εξυγείανση των κοινωνικών δομών του δημοσίου και κυρίως του ιδιωτικού τομέα με νόμο πλαίσιο που θα κατατεθεί έως το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου κατά την επίσκεψή της στη Θεσσαλία.

Παράλληλα εξήγγειλε την επέκταση του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση έως το τέλος του 2016, όπως και την αύξηση

των χρημάτων, τονίζοντας ότι από 1/1/2017 τα χρήματα που θα δοθούν ως επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης θα ανέρχονται στα 900 εκατ. ευρώ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τα κέντρα αναδοχής και υιοθεσίας, υποστηρίζοντας ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει κοινωνική πρόνοια.

Στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Θεσσαλία η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου επισκέφθηκε προνοιακά ιδρύματα, μεταξύ αυτών, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στον Αμπελώνα καθώς και το Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρία στη Γιάννουλη να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα