Τέλος στα σενάρια ιδιωτικοποίησης της ΥΠΑ και του ελληνικού εναέριου χώρου έθεσε η Κυβέρνηση

18:16 5/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέλος στα σενάρια ιδιωτικοποίησης της ΥΠΑ και του ελληνικού εναέριου χώρου, έβαλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις», στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Με το παρόν νομοθέτημα, υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης, η χώρα μας συνεχίζει να διατηρεί υπό κρατικό έλεγχο,

τόσο την αεροναυτιλία, όσο και τη διαχείριση των 25 περιφερειακών αεροδρομίων, και είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας της χώρας μας, όσο και η διαχείριση των υπόλοιπων αεροδρομίων, συνεχίζει, όπως και σήμερα, να ασκείται από μία αμιγώς δημόσια υπηρεσία. Τόνισε, δε, ότι με το νομοσχέδιο ανατρέπεται το καθεστώς κακοδιαχείρισης και εξασφαλίζονται πόροι τόσο για τη λειτουργία των αεροδρομίων, όσο και για τον εκσυγχρονισμό της αεροναυτιλίας.

Είμαστε περήφανοι για το νομοσχέδιο και δεν θα είχαμε κανέναν λόγο να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά θα πρέπει να έχει ψηφιστεί ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Υπέρ της διαδικασίας του κατεπείγοντος δήλωσαν οι εισηγητές, Απόστολος Καραναστάσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Λαζαρίδης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Αιτιολογώντας την απόφαση τους τόνισαν ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την ψήφιση του νομοσχεδίου πριν από το Eurogroup.

Αντίθετοι δήλωσαν οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αίθουσα σύνταξης ert.gr
Φωτογραφία : eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα