Τελευταίο αντίο στον πρώην αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης Κώστα Εγγλέζο

11:07 19/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πλήθος κόσμου παρέστη στην εξόδιο ακολουθία του τέως αντιδημάρχου και επί χρόνια δημοτικού συμβούλου του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστα Εγγλέζου, που τελέστηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας.
Ο Κώστας Εγγλέζος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης στις διοικήσεις των Σωτήρη Κούβελα, Ντίνου Κοσμόπουλου και Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Υπήρξε οδοντίατρος στο επάγγελμα και παράγοντας του ΠΑΟΚ.
Με την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος Καλυψώ Γούλα εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος και ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεδρίασης για μία ώρα, προκειμένου να παραστούν οι σύμβουλοι στην κηδεία του Κώστα Εγγλέζου.
Στην εξόδιο ακολουθία έδωσε το «παρών» αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Μεταξύ άλλων παρέστησαν οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας και Έλενα Ράπτη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, με γραπτή του δήλωση από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, εξέφρασε την οδύνη του «για το χαμό τού πάνω από όλα επιστήθιου φίλου και συνεργάτη». Ο κ.Καλαφάτης ανέφερε πως ο εκλιπών «υπηρέτησε τη Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερη επιτυχία, βάζοντας πάνω από όλα την αγάπη του για την πόλη».
Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Εγγλέζου. «Ήταν ένας άνθρωπος με ήθος, αξίες, ξεχωριστές ικανότητες και άφησε σημαντικό έργο πίσω του. Όλη η κοινωνία της Θεσσαλονίκης έχει μόνο τα καλύτερα λόγια να πει. Ο θάνατός του είναι απώλεια για όλους τους Θεσσαλονικείς», είπε ο κ.Τζιτζικώστας.
Η κηδεία του Κώστα Εγγλέζου τελέστηκε στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα