Roadshow παρουσιάσεων από το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο

10:26 19/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη διεξάγεται το διήμερο Σεπτέμβριος 20-21 το 12ο ετήσιο οδοιπορικό παρουσιάσεων (roadshow) του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο.

Υψηλόβαθμα στελέχη εισηγμένων εταιρειών, π.χ. τραπεζών, ενεργειακών, κατασκευαστικών,

καταναλωτικών αγαθών θα συμμετάσχουν, πραγματοποιώντας συναντήσεις με αναλυτές και διαχειριστές ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων. Ανάμεσα στα ξένα funds και τράπεζες που θα συμμετάσχουν συγκαταλέγονται η Goldman Sachs, Blackrock, BNP Paribas.

O υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου αναμένεται να αναφερθεί στη βελτίωση των δημοσιονομικών επιδόσεων και στη στρατηγική της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων.

Οι συναντήσεις και οι ομιλίες των υπουργών αποσκοπούν στην προσέλκυση επενδύσεων στην ελληνική οικονομία και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Το τελευταίο βρίσκεται υπό πίεση το τελευταίο διάστημα λόγω των σημαντικών απωλειών που καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές στον απόηχο της απαίτησης του ΔΝΤ για την διενέργεια ελέγχου της ποιότητας του ενεργητικού τους (AQR).

Keywords
Τυχαία Θέματα