Τακτοποίηση όλων των υποχρεώσεων του κράτους για τα στελέχη των Ε.Δ. προανήγγειλε ο Π. Καμμένος

13:03 9/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την διαβεβαίωση ότι μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέους έτους για τον Στρατό και στο πρώτο εξάμηνο για την Αεροπορία θα έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες της Πολιτείας απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παρέσχε από την 1η Στρατιά ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος. Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε παράλληλα ότι το προσφυγικό

είναι ένα θέμα που αφορά και το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν είναι απλά ένα θέμα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Όσον αφορά ειδικότερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο υπουργός Αμυνας ανέφερε τα εξής: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλο το στράτευμα ότι θα έχουν τακτοποιηθεί μέχρι το Φεβρουάριο όλες οι υποχρεώσεις όσον αφορά το Στρατό Ξηράς και για την Πολεμική Αεροπορία μέσα στο πρώτο εξάμηνο».

Για το προσφυγικό ο κ. Καμμένος εξήγησε ότι «υπάρχουν διεθνείς συμφωνίες, υπάρχει η συμφωνία του ΝΑΤΟ, η SNMG2, όπου έχει υπογράψει και η Τουρκία, υπάρχουν οι συμφωνίες Ε.Ε. και Τουρκίας και δε νομίζω ότι το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέτρο πίεσης. Δεν είναι θέμα που αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία. Είναι θέμα που αφορά το ΝΑΤΟ, που αφορά την Ε.Ε. και αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό απ΄όλους».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα της κ. Μπακογιάννη χθες από τη Λάρισα που τον κατηγόρησε για έλλειψη σοβαρότητας και διαγκωνισμό μεταξύ του υπουργείου που προϊσταται και του υπουργείου Εξωτερικών για το ποιος θα ασκήσει την εξωτερική πολιτική της χώρας ο κ. Καμμένος ανέφερε τα εξής: «Η κ. Μπακογιάννη ήταν από εκείνους που στήριξαν το σχέδιο ΑΝΑΝ, ευτυχώς δεν επικράτησε η απόψη της, ήταν αυτή που δυναμίτισε τον Καραμανλή για το βέτο για το όνομα των Σκοπίων. Ευτυχώς επικράτησε η άποψη του κ. Καραμανλή. Διαβεβαιώνω την κ. Μπακογιάννη ότι οι δικές της απόψεις δεν θα επικρατήσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα