Τα Σκόπια ανακάλεσαν τον Πρόξενο τους στο Τορόντο

13:21 23/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα Σκόπια ανακαλούν για διαβουλεύσεις τον Γενικό τους Πρόξενο στο Τορόντο, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες παραβρέθηκε σε αλυτρωτική εκδήλωση ομογενών της ΠΓΔΜ στον Καναδά και απηύθυνε χαιρετισμό με φόντο το χάρτη της αποκαλούμενης “Μεγάλης Μακεδονίας” (στον οποίον συμπεριλαμβάνονταν και εδάφη της Ελλάδας) και σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Την γνωστοποίηση αυτή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ

Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος αποστασιοποιήθηκε από την ενέργεια αυτή του προξένου της χώρας του στο Τορόντο και σημείωσε ότι παρόμοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν ανεχτές από τη νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας είχε καταγγείλει τη συμμετοχή του Γενικού Προξένου της ΠΓΔΜ στο Τορόντο Γιόβιτσα Παλατσέφσκι, σε αλυτρωτική εκδήλωση, με την οποία, όπως είχε σημειώσει, παραβιάζεται για άλλη μία φορά από την ΠΓΔΜ η Ενδιάμεση Συμφωνία, που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων.

Τέλος, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς θα επισκεφτεί τα Σκόπια, στις 31 Αυγούστου. Σκόπια, Γενικός Πρόξενος, Τορόντο,

Keywords
Τυχαία Θέματα