Σύσκεψη για τον ΟΑΣΘ την Τρίτη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

00:19 14/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε την Τρίτη 16 Μαΐου, στις 11:00 π.μ. σε συνάντηση και σύσκεψη τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Τις οριστικές αποφάσεις τους για το εάν τελικά θα αναστείλουν την επίσχεση εργασίας που προανήγγειλαν ότι θα προχωρήσουν από τις 15/5, πρόκειται να λάβουν αύριο σε έκτακτο διοικητικό τους συμβούλιο (10 το πρωί), οι εργαζόμενοι στον

ΟΑΣΘ.

«Οι απλά εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν απόλυτα δίκιο. Είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν πληρώνονται για ένα ή για δύο μήνες. Δεν είναι πραγματικά τρομερό ένας φορέας που επιδοτείται με εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο να μην πληρώνει τους εργαζόμενους; Δεν είναι τρομερό; Το ένα είναι αυτό. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει και άλλη κατηγορία εργαζόμενων. Η δεύτερη κατηγορία εργαζομένων είναι και μέτοχοι στον ΟΑΣΘ. Δεν είναι το ίδιο. Και έχουμε προβεί σε ελέγχους. Υπάρχουν ευρήματα. Δεν τηρούνται οι διαδικασίες ως όφειλαν, ως φορέας της Γενικής Κυβέρνησης από τον ΟΑΣΘ. Ούτε στις προμήθειες, ούτε σε διαγωνισμούς σε άλλα θέματα. Ο ΟΑΣΘ επικαλείται ότι δεν είναι φορέας της Γενικής Κυβέρνησης, είναι μια ιδιωτική εταιρεία. Αυτός ο γόρδιος δεσμός, προς όφελος των πολιτών της Θεσσαλονίκης, πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να λάβει τέλος», τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κλήση σε σύσκεψη από τον υπουργό, αναφέροντας ότι η κίνηση αυτή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση «για την εκτόνωση της έντασης και την εξεύρεση λύσης». Υπογραμμίζεται ότι στη συνάντηση/σύσκεψη της προσεχούς Τρίτης, θα δώσει το «παρών» και το υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης δήλωσε «αντίθετος με την αναστολή, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται συνολικά».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής που επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Χρήστος Σπίρτζης φέρεται να κατέθεσε σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, το οποίο φέρεται να προβλέπει το πέρασμα του ΟΑΣΘ σε δημόσιο έλεγχο, καθώς θα τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Υπογραμμίζεται ότι στη συνάντηση/σύσκεψη της προσεχούς Τρίτης, θα δώσει το «παρών» και το υπουργείο Οικονομικών.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα