Δύο νεκροί από εκτροχιασμό τρένου έξω από την Θεσσαλονίκη (upd)

22:50 13/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο νεκροί και επτά διασωθέντες είναι ο απολογισμός της επιχείρησης απεγκλωβισμού των ατόμων που βρίσκονταν στα δύο βαγόνια τρένου που εκτροχιάστηκε στα 200 μέτρα από το ‘Αδενδρο, περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη και που αποτέλεσαν εκείνα που διαπέρασαν οικία που βρισκόταν κοντά στις γραμμές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Το δυστύχημα συνέβη στις 9.40 το βράδυ του Σαββάτου.

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού

ατόμων μετά από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στην περιοχή Άδενδρο Θεσσαλονίκης.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) May 13, 2017

Mιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Πουλτίδης επισήμανε ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι δυνάμεις του σώματος που παραμένουν στο σημείο μειώνονται και ο αριθμός τους διαμορφώνεται σε έξι οχήματα και 15 άντρες. «Συνεχίζουμε τον έλεγχο των βαγονιών, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει κανείς εντός των βαγονιών του τρένου», είπε χαρακτηριστικά.

Σε 100 ανέρχονται τα άτομα που επέβαιναν στην επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτροχιάστηκε στα 200 μέτρα πριν το Σιδηροδρομικό Σταθμό του ‘Αδενδρου, περιοχή έξω από την Θεσσαλονίκη, όπως επισημάνθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι σοβαρά έχει τραυματιστεί ο οδηγός της αμαξοστοιχίας τον οποίο απεγκλώβισε η Πυροσβεστική.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διασωληνωμένος επιβάτης ενώ τραυματίες μεταφέρθηκαν και στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλοι δέκα επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας είναι ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ‘Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες απεγκλωβισμού δύο μηχανικών, ένας άντρας και μια γυναίκα, σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα δύο πρώτα βαγόνια, που σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα «διαπέρασαν» σπίτι που βρίσκεται κοντά στις γραμμές και το οποίο κατοικείται.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Σε 21 ανέρχονται τα οχήματα της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο σπεύδει και κλιμάκιο του ΟΣΕ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα