ΣΥΡΙΖΑ: Έκνομη η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ – Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα στον Πρωθυπουργό

12:12 2/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με την «έκνομη», όπως υποστηρίζει, λειτουργία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κατέθεσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στην ερώτησή του τονίζει ότι «από τη μέχρι τώρα λειτουργία του ταμείου προκύπτει σειρά παραβιάσεων του Συντάγματος και των νόμων».

Ειδικότερα όπως

αναφέρεται στην επίκαιρη ερώτηση, «ο διορισμός του –υπόδικου πλέον– κ. Αθανασόπουλου με παράνομο τρόπο, αποτελεί πρωτοφανή παράκαμψη του Συντάγματος» ενώ επιπρόσθετα, «αποτελούν προφανείς και σκόπιμες παραβάσεις της νόμιμης διαδικασίας» η παράλειψη του Δ.Σ να αναρτά στο διαδίκτυο τις τριμηνιαίες εκθέσεις που κατά νόμο υποχρεούται, η αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών των υπό πώληση δημοσίων επιχειρήσεων αλλά και η αλλαγή των όρων του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ, αφού είχαν ανοίξει οι φάκελοι των ενδεικτικών προσφορών.

Επιπλέον, σημειώνεται στην επίκαρη ερώτηση , αποτελεί πρωτοφανή μεθόδευση «η άρνηση να έχουν πρόσβαση τα κόμματα της βουλής στα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ του Ταμείου, αλλά και η εκπαραθύρωση μέλους του ΔΣ επειδή διαφωνούσε με τις αποφάσεις και είχε την αξίωση η διαφωνία να καταγράφεται στα πρακτικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα