Συνεργασία Περιφέρειας και ξενοδόχων

09:20 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας της Αυτοδιοίκησης και της νέας διοίκησης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, συζητήθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, και του προέδρου του Συνδέσμου, Γιάννη Ρέτσου.

Παράλληλα έγινε αναφορά για την αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής

περιόδου προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας.
Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες τα μέλη του προεδρείου και της διοίκησης του ΣΕΤΕ, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας, Μιχάλης Βαμιεδάκης και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Ανδρέας Μεταξάς.
«Ενώνουμε δυνάμεις για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τη προβολή, ενίσχυση της Κρήτης, στο εξωτερικό και αυτό το κάνουμε με τη συνεργασία των τουριστικών φορέων και των ξενοδόχων», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αρναουτάκης και συμπλήρωσε: «Μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα, να δούμε τα λάθη τα οποία ενδεχομένως έχουν γίνει, και πώς μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Το βασικό βέβαια το οποίο ετέθη είναι οι υποδομές που πρέπει να βελτιωθούν, πρέπει όμως να δούμε μία καλύτερη διαχείριση του τουριστικού ρεύματος, αλλά πάνω από όλα να έχουμε ένα ποιοτικότερο τουρισμό».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, δήλωσε: «O τουρισμός στη χώρα είναι η «ναυαρχίδα» ανάπτυξης, αποτελεί τη βασική δραστηριότητα. Είναι σαφώς μία καλή τουριστική χρονιά τα νούμερα τα οποία ο ΣΕΤΕ είχε προβλέψει τον Μάρτιο φέτος δείχνουν επαληθεύονται. Είχαμε πει για 28,5 εκατομμύρια αφίξεις μαζί με την κρουαζιέρα, υπάρχει ένα ενδεχόμενο το νούμερο αυτό να το υπερβούμε λίγο, είχαμε μιλήσει για 14,5 δις έσοδα, περίπου 1 δις αυξημένα από πέρυσι νομίζω ότι τα 14,5 δεν θα τα φτάσουμε θα κινηθεί στα 14 δις αλλά σίγουρα και οικονομικά θα είναι καλύτερη χρονιά από πέρυσι. Ο σκοπός της επίσκεψής μας η καινούργια διοίκηση που εξελέγη τον Μάιο, έχει αποφασίσει να έρθει πολύ πιο κοντά στην κοινωνία και πολύ πιο κοντά στην πηγή παραγωγής αυτού του πλούτου».

Keywords
Τυχαία Θέματα