Συνελήφθη ο καταζητούμενος για το ρατσιστικό έγκλημα στο Μενίδι

13:02 20/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο 29χρονος που πριν από περίπου ένα χρόνο επιτέθηκε εναντίον τριών αλλοδαπών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου, στο Μενίδι. Σκότωσε εν ψυχρώ έναν 58χρονο άνδρα Αλβανικής καταγωγής, τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του έναν 57χρονο, επίσης Αλβανό, ενώ πυροβόλησε έναν Πακιστανό. Ο 29χρονος συνελήφθη προχθές για διάρρηξη.Ο δράστης, ο οποίος καταζητούνταν από τον περασμένο Δεκέμβριο, με ένταλμα σύλληψης για το μακελειό στις Αχαρνές, συνελήφθη
καθώς μαζί με έναν ακόμα συνεργό του που αναζητείται, είχαν διαρρήξει δύο σούπερ μάρκετ στα Μελίσσια και στα Βριλήσσια, από τα οποία είχαν αφαιρέσει ένα κουτί συγκέντρωσης χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό και διάφορα προϊόντα.

Στους αστυνομικούς έδειξε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και από την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι είναι ο καταζητούμενος για την αιματηρή επίθεση στις Αχαρνές.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 29 Απριλίου 2012 στις 8 το πρωί, περνώντας με το αυτοκίνητό του από στάση λεωφορείου στη συμβολή της Λεωφ. Θρακομακεδόνων και των οδών Ζακύνθου και Εμμ. Κατάρα, επιτέθηκε φραστικά στους τρεις αλλοδαπούς, δύο Αλβανούς 57 και 58 ετών και έναν Πακιστανό, που περίμεναν το λεωφορείο, με αποτέλεσμα να λογομαχήσουν. Τότε ο δράστης πάτησε γκάζι και παρέσυρε με το ΙΧ τον 57χρονο Αλβανό τον οποίο τραυμάτισε.

Στη συνέχεια, εγκατέλειψε εκεί το αυτοκίνητο, πήγε στο σπίτι του και επέστρεψε μετά από μισή ώρα με ένα πιστόλι.
Πυροβολώντας τραυμάτισε τον Πακιστανό, ενώ καταδίωξε τον 58χρονο Αλβανό στα χωράφια, που έτρεξε να γλυτώσει και τον ξάπλωσε νεκρό, με σφαίρες στο σώμα και στο κεφάλι.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα