Συνελήφθη ο «δράκος των σχολείων»

13:16 27/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τέρμα στη δράση ενός 40χρονου παιδόφιλου έβαλε η Αστυνομία. Ο επονομαζόμενος «δράκος των σχολείων» έστηνε ενέδρες έξω από σχολεία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και, προσποιούμενος τον αστυνομικό, παραπλανούσε και στη συνέχεια αποπλανούσε ανήλικες μαθήτριες ηλικίας 8 έως 14 ετών. Οι αρχές έστηναν εδώ και καιρό μπλόκα, μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλικές επιθέσεις στα παιδιά τους.Ο
παιδόφιλος συνελήφθη τελικά προχθές το απόγευμα λίγη ώρα μετά την τελευταία του επίθεση σε ανήλικη, σε βάρος της οποίας είχε ασελγήσει.
Όπως αποδείχθηκε είχε και στο παρελθόν απασχολήσει την αστυνομία.
Ο συλληφθείς, που δρούσε στις περιοχές των Πατησίων, της Ομονοίας και των Πετραλώνων εντόπιζε ανήλικες μαθήτριες την ώρα σχολούσαν και τις ακολουθούσε, μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών στις οποίες διέμεναν.
Έμπαινε μαζί τους και, προσποιούμενος τον αστυνομικό, επιδεικνύοντας κάποια έγγραφα από το πορτοφόλι του, τις παραπλανούσε ότι διενεργεί έρευνα για κλοπή κινητού στο σχολείο ή για ναρκωτικά και τις οδηγούσε σε απόμερο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις.
Όπως διαπιστώθηκε κατά την τελευταία πενταετία, ο 40χρονος ασέλγησε σε βάρος συνολικά 21 ανήλικων κοριτσιών, ενώ κατά τη δεκαετία 1995- 2005, είχε συλληφθεί δύο φορές, για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικες κάτω των 12 ετών, είχε καταδικασθεί και φυλακιστεί.
Σε βάρος του 40χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία της ταυτότητά του.
Keywords
Τυχαία Θέματα