Συνέδριο Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών

08:59 11/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί, από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο της Αθήνας.

Στόχος του φετινού συνεδρίου είναι να ενεργοποιήσει τον δημόσιο διάλογο στη χώρα μας, σχετικά με το πόσο είναι δυνατή μία

άλλη επιστημονική εκπαίδευση και αν χρειάζεται επανασχεδιασμός των σχετικών προγραμμάτων διδασκαλίας.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς ερευνητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, ανθρώπους που διδάσκουν σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης, καθώς και σε συναφείς εθελοντικές και κινηματικές πρωτοβουλίες, προσδοκώντας, μάλιστα, να επωφεληθεί από τη μέχρι τώρα αχαρτογράφητη εμπειρία τέτοιων δράσεων. Ακόμη, απευθύνεται σε ανθρώπους που ασχολούνται με τη δημόσια κατανόηση της επιστήμης (επαγγελματίες της επικοινωνίας, στελέχη μουσείων και φορείς πολιτισμικών δράσεων).

Τα πανελλήνια συνέδρια Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών ξεκίνησαν το 2001 και έχουν αποτελέσει, όλα αυτά τα χρόνια, σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους που προβληματίζονται γύρω από τη σχέση της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας των Επιστημών με τη διδακτική θεωρία και πράξη.

Φέτος, για πρώτη φορά, τη διοργάνωση του συνεδρίου αναλαμβάνει όχι ένα Τμήμα Παιδαγωγικών, αλλά ένα Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης.

Στον χώρο του συνεδρίου θα φιλοξενείται έκθεση επιστημονικών οργάνων του 19ου αιώνα, που αποτελούν μέρος της πλούσιας συλλογής του Μαρασλείου για την πειραματική διδασκαλία των φυσικών επιστημών.

Keywords
Τυχαία Θέματα