Συνέδριο για τα ενεργειακά

09:52 29/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι σημαντικότερες εξελίξεις γύρω από το ενεργειακό ζήτημα, θα συζητηθούν στο 2ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που πραγματοποιείται σήμερα στις 5.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς, στο Ηράκλειο.

Το συνέδριο οργανώνει η Επαγγελματική και Επιστημονική Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τη συνεργασία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.

Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι εταιρειών από τον τομέα των υδρογονανθράκων.
«Στόχος μας είναι η ανάδειξη γρήγορων επενδύσεων νοτίως στην ΑΟΖ της Κρήτης και η άμεση θέσπιση της Ελληνικής ΑΟΖ», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της Επαγγελματικής- Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών. Οι ίδιοι απευθύνοντας ανοικτό κάλεσμα σε φορείς και πολίτες τονίζουν: «Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το συνέδριο αυτό καθώς θα ανακοινωθούν σημαντικές εξελίξεις γύρω από το ενεργειακό ζήτημα, που αναδεικνύεται από τους μηχανικούς, αλλά αφορά όλους τους κλάδους έμμεσα ή άμεσα. Υπάρχουν αποφάσεις που πρέπει να παρθούν γρήγορα και σε αυτό πρέπει οι πολίτες να είναι ενήμεροι έτσι ούτως ώστε ο καθένας από την πλευρά του να συμμετέχει σε ένα συλλογικό έργο, που δεν αφορά μόνο την οικονομία. Εταιρείες, θεσμοί και επιστήμονες του τομέα, θα δώσουν το πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης για πρώτη φορά, συλλογικά συγκροτημένα, έτσι ώστε να έχουμε μία στρατηγική κατεύθυνση γύρω και πέρα από το ενεργειακό όραμα που έρχεται από την Κρήτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα