Συνεχίζονται την Πέμπτη οι διαβουλεύσεις για τα βραχυπρόθεσμα-Επιμένει το ΔΝΤ για συντάξεις

21:11 21/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται και αύριο, Πέμπτη, οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, με στόχο να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό το ζήτημα που έχει προκύψει με το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Εν τω μεταξύ, εν αναμονή της ελληνικής επιστολής με τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις τελούν οι Βρυξέλλες, η οποία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κατά πάσα πιθανότητα θα αποσταλεί αύριο.

Σύμφωνα

με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, η επιστολή συντάσσεται σε συνέχεια των διαβουλεύσεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και επομένως, πρόκειται να πάρει περισσότερο χρόνο από αυτό που προβλεπόταν.

Ωστόσο, η ίδια πηγή εκτιμούσε πως «οδεύουμε προς μία λύση» και απέκλειε το ενδεχόμενο να χρειαστεί έκτακτο Eurogroup.

Επιμένει το ΔΝΤ για ασφαλιστικό και φορολογικό

Μετά το άρθρο του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, μαζί με τον επικεφαλής των οικονομολόγων του Ταμείου Μορίς Όμπστφελντ, για την Ελλάδα , το ΔΝΤ επανέρχεται με νέα ανάρτηση «με στόχο να αποκαταστήσουμε την παραπληροφόρηση και να αποσαφηνίσουμε τις θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα», όπως αναφέρει.

Στην νέα ανάρτηση υπογραμμίζεται πως οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα , έχουν βλαβερές επιπτώσεις για τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη στην οικονομία, και για τον λόγο αυτό «τασσόμαστε υπέρ μιας μείωσης των συντελεστών στους φόρους και στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, που θα χρηματοδοτηθεί από μια μείωση στο αφορολόγητο εισόδημα φυσικών προσώπων».

Αναφέρει ακόμη πως «οι γενναιόδωρες απαλλαγές από την πληρωμή φόρου εισοδήματος και οι πολύ υψηλές δαπάνες για συντάξεις επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και εμποδίζουν την εισαγωγή καλά στοχευμένων επιδομάτων, ειδικά για τις ομάδες εκείνες που είναι οι πιο ευπαθείς και έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την οικονομική κρίση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: EWG: Εντατικές διαβουλεύσεις και θετικά μηνύματα – «Δεν θα χρειαστεί άλλη διάσκεψη» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα