Ν. Παππάς: Θα ενθαρρύνουμε κάθε λύση που θα σώζει τις θέσεις εργασίας (video)

20:43 21/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη σύσταση Προανακριτικής των Πραγμάτων Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ με βάση τα όσα ακούστηκαν κατά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής άφησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

«Ακούστηκαν σημεία και τέρατα δεν μένουν κάτω από το χαλί», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, ενώ ερωτηθείς για το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών υπογράμμισε, ότι θα προχωρήσει μετά

την καθαρογραφή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Ο υπουργός αναφερόμενος στις εξελίξεις σε διάφορα εκδοτικά συγκροτήματα ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει ότι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ώστε να καμφθούν οι τραπεζικοί κανόνες για να το παίζουν επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ χωρίς βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Ο Νίκος Παππάς ήταν ξεκάθαρος όταν ρωτήθηκε για τους εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ. «Εμείς θα ενθαρρύνουμε οποιαδήποτε λύση διασώζει τις θέσεις εργασίας και στην περίπτωση του απευκταίου, της απόλυσης δηλαδή, είμαστε σε θέση όπως κάναμε και με το νόμο για τα κανάλια να ενεργοποιήσουμε αμέσως ρυθμίσεις που θα προστατεύουν την εργασίας», είπε.

Σε ερώτηση για τις εικονικές κυκλοφορίες των εφημερίδων απάντησε ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της προκήρυξης του διαγωνισμού για να βρεθεί ο ανάδοχος που θα εφαρμόσει το σύστημα του γραμμικού κώδικα (γνωστού και ως barcode) ώστε να υπάρχει μια εικόνα σε πραγματικό χρόνο μάλιστα για τις κυκλοφορίες των εφημερίδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα