Συνεχίζονται οι επαφές με τους θεσμούς εξ αποστάσεως – Παράλογα αιτήματα στο τραπέζι (video)

14:34 3/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη συνέχιση των συνομιλίων, σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα, από τις έδρες των θεσμών επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Την ίδια ώρα ευρωπαϊκή πηγή μιλάει για παράλογα αιτήματα που εμποδίζουν το κλείσμο της διαπραγμάτευσης.

«Χτίζοντας στην πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στις συνομιλίες, οι θεσμοί συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις από τις έδρες τους προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, στόχος είναι να σημειωθεί όσο μεγαλύτερη

πρόοδος γίνεται ενόψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου, χωρίς, ωστόσο, να είναι πλέον πιθανή η επιστροφή των θεσμών πριν από αυτό.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως παρότι οι εν λόγω καθυστερήσεις είναι σημαντικές, κυρίως για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, στο τραπέζι υπάρχουν κάποια «παράλογα» αιτήματα που δεν επιτρέπουν το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

Κλείσιμο της αξιολόγησης ζητά η αντιπολίτευση

Την ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση για να σταματήσει – όπως είπε – το «μαρτύριο της σταγόνας», επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη ο κ. Θεοδωράκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν έρθει το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα της συμφωνίας στη Βουλή, ζήτησε η Ενωση Κεντρώων.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων υπογραμμίζει ότι «καταληκτικός χρόνος για την αξιολόγηση είναι το Eurogroup του Μαΐου, πέραν αυτού γεννούνται κίνδυνοι αποσταθεροποίησης της χώρας, οπότε πρέπει να εξεταστεί η λύση της κυβέρνησης τεχνοκρατών και αν αυτό κριθεί αδύνατον, εκλογές».

Επισκέψεις Τουσκ – Σταϊνμάιερ στην Αθήνα

Να σημειωθεί επίσης ότι την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ιδίως στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Επίσης, την Παρασκευή, θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ για επαφές με τον ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρεπορτάζ Ρ. Αλεξοπούλου, Κ. Λασκαράτος

Σχετική είδηση: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τη διαπραγμάτευση – Έρχονται Τουσκ και Σταϊνμάιερ

Keywords
Τυχαία Θέματα