Συνεχίζεται η δίκη για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση Γιακουμάκη

09:28 25/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την εξέταση της δημοσιογράφου Έλενας Aκρίτα και του θείου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιώργου Βιρβιδάκη, συνεχίστηκε χθες στα Γιάννενα η δίκη με κατηγορουμένους για παράβαση καθήκοντος τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και την υπεύθυνη της Εστίας και τον πρώην υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη για ηθική αυτουργία.
O συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της σχολής Αλέξης Κούγιας προέβαλε τον ισχυρισμό ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του πελάτη του.
Η κα Ακρίτα επικαλούμενη το δημοσιογραφικό απόρρητο δεν αποκάλυψε τις πηγές

της αλλά κατέθεσε πως υπέπεσαν στην αντίληψή της «κάποια φρικαλέα πράγματα για την περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη αλλά και για την μεσολάβηση από τον πρώην βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη στον διευθυντή της Σχολής» και συμπλήρωσε ότι διασταύρωσε και δημοσιοποίησε τις πληροφορίες αυτές.

Ο συνήγορος του Χρήστου Μαρκογιαννάκη Κώστας Τζούμας, σε δήλωσή του επανέλαβε ότι ο πρώην υπουργός έχει παραπεμφθεί «γιατί παρενέβη τηλεφωνικά ώστε να μην απομακρυνθεί από την εστία ένα φτωχό παιδί από την Κρήτη που είχε ζωγραφίσει το νησί σε έναν από τους τοίχους της σχολής».
Ο Γιώργος Βιρβιδάκης, θείος του Βαγγέλη, κατέθεσε, η οικογένεια δεν γνώριζε σχεδόν τίποτα για τις συνθήκες που επικρατούσαν στη Σχολή και για τα γεγονότα που βίωνε ο άτυχος σπουδαστής.
Η δίκη συνεχίζεται και σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα