Συνέχεια αντιπαράθεσης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες

16:11 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Θα τηρηθεί το γράμμα του νόμου» υπογράμμισε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, κληθείς να σχολιάσει το αίτημα των 4 προσωρινών υπερθεματιστών να μην καταβάλλουν την πρώτη δόση έως ότου εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ.
«Εμείς θα τηρήσουμε τη διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος, από την άλλη είναι ένα αίτημα που είναι λογικό, διότι φοβούνται ενδεχομένως ότι αν υπάρχει απόφαση κατά του διαγωνισμού, τα χρήματα που

θα καταθέσουν θα συμψηφιστούν με υπάρχουσες ή μελλοντικές οφειλές. Εμείς όμως οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη διαδικασία και να τηρήσουμε απολύτως το γράμμα του νόμου«, επεσήμανε ο κ. Κρέτσος.

Την Δευτέρα, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς κατά τις συναντήσεις του με τους 4 υπογράμμισε τη μεγάλη ευθύνη που τους αναλογεί για την ενημέρωση του λαού.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το θέμα. Μιλώντας στην «ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ«, της ΕΡΤ1 η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη σημείωσε πως «κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να χάσει η δουλειά και θα πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις των εργασιακών σχέσεων«.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για τον ρόλο που θα έπρεπε να έχει το ΕΣΡ.

Μιλώντας στο Α΄ πρόγραμμα ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, υπογράμμισε ότι «τα ΜΜΕ πρέπει να είναι κοινωνική ιδιοκτησία ενώ ο νόμος δεν εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων«.

«Τα κανάλια και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πρέπει να είναι κοινωνική ιδιοκτησία και πρέπει να είναι ανοικτά σε μαζικούς φορείς, φορείς του πολιτισμού και συλλογικότητες. Τα δικαιώματα των εργαζομένων στα νέα κανάλια δεν θα είναι εξασφαλισμένα γιατί ο νόμος δεν προσδιορίζει ούτε τι θα αφορά αυτό το προσωπικό ούτε και με τι εργασιακές σχέσεις θα δουλεύει», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.

πηγή ΕΤ1
Ρεπορτάζ :Κώστας Σκουλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα