Κασουλίδης και Σαρρής στα κρίσιμα υπουργεία

Τη στελέχωση των δύο κρίσιμων υπουργείων, αυτού του Εξωτερικών και των Οικονομικών ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. Ο Ιωάννης Κασουλίδης και ο Μιχάλης Σαρρής αναλαμβάνουν αντίστοιχα, τα δύο υπουργεία «κλειδιά».

Ο κ. πρόεδρος, ανακοίνωσε επίσης ότι επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, θα είναι ο 65χρονος νομπελίστας (2010)

οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης που κατέχει την Έδρα Norman Sosnow στα Οικονομικά στο London School of Economics.

Ποιοι είναι οι δύο υπουργοί:

* Ο 65χρονος Ιωάννης Κασουλίδης, σήμερα ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, σπούδασε ιατρική στη Λυών της Γαλλίας και ειδικεύτηκε στο Λονδίνο στη Γηριατρική. Υπήρξε μέλος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων εκπροσωπώντας τη Λευκωσία (Μάιος 1991-Μάρτιος 1993). Επίσης, διετέλεσε επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη κυβερνητικός εκπρόσωπος (Μάρτιος 1993-Απρίλιος 1997) και Υπουργός Εξωτερικών (Απρίλιος 1997-Μάρτιος 2003). Στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, το 2008, ήταν ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ. Στον πρώτο γύρο ήλθε πρώτος, αλλά έχασε την προεδρία στον δεύτερο από τον τότε γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

* Ο 67χρονος Μιχάλης Σαρρής σπούδασε Οικονομικά στο London School of Economics. Συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Wayne State University, από το οποίο απέκτησε τον διδακτορικό του τίτλο στα Οικονομικά, με εξειδίκευση στη νομισματική και δημοσιονομική θεωρία και πολιτική. Από το 2005 μέχρι το 2008 -επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν υπουργός Οικονομικών. Είχε εργαστεί από το 1975 στη Διεθνή Τράπεζα, όπου πριν συνταξιοδοτηθεί έφθασε στη θέση του Ανώτερου Διευθυντή. Αργότερα διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασουλίδης, Σαρρής,kasoulidis, sarris