Συνάντηση για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

09:06 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην 4η προγραμματισμένη συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου, «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων», που έγινε στην Ουγγαρία, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Σκοπός του έργου είναι ο προσδιορισμός εργαλείων και η χάραξη κατευθυντήριων γραμμών για αποδοτική ενεργειακή αναβάθμιση του δημόσιου κτιριακού αποθέματος.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, τα στελέχη της Περιφέρειας επεσήμαναν τις καλές πρακτικές των ευρωπαίων εταίρων

που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην Κρήτη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και οι αδυναμίες που εντοπίζονται στη διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης των δημοσίων κτιρίων.
Η στόχευση της Περιφέρειας Κρήτης επικεντρώνεται σε δύο βασικούς τομείς της διαδικασίας: στην παρακολούθηση της ενεργειακής συμπεριφοράς των δημοσίων κτιρίων πριν και μετά τις εργασίες ανακαίνισης και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των διαχειριστών και των χρηστών τους.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν η Μαρία Αποστολάκη, συντονίστρια του έργου, η Ρούλα Παπαδοπούλου από τη ΠΕ Λασιθίου και οι Βαγγέλης Γρηγοράκης, ο αρχιτέκτονας βιοκλιματικού σχεδιασμού κτιρίων και Σπύρος Σοφιανός, πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, ως εκπρόσωποι της Τοπικής Ομάδας Ενδιαφερόμενων Φορέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα